Outdoor Tips

boekentip tamar valkenier

Boekentip

Een boek over vrijheid

Vorige week liep onze instructrice Gunbritt langs de manege in het Haarlemmermeerse bos, waar ze midden in de bak van de manege een kameel zag staan. Een schattig kleintje die midden in z’n pas bleef staan om een blik uit te wisselen. Dit bleek Einstein te zijn, de kameel van Tamar Valkenier. Auteur van het boek ‘Fulltime avonturier’, een rete stoere Haarlemse reizigster die de steppe van Mongolië achter zich heeft gelaten voor een Tour des Pays-Bas.

Het boek deelt haar inspirerende verhaal van haar zeer ‘off the grid’ avonturen en hoe ze juist heel vaak door anderen wordt geholpen in moments of need. Ze rijdt op haar fiets Europa door, met een ezel trekt ze door Jordanië en ze leert met adelaars jagen in Mongolië. Dit is slechts een greep uit de avonturen van Tamar. Wil jij het ook lezen? Bestel het hier via Bruna*.

*Wij worden niet gesponsord om dit boek aan te bieden, we delen deze tip met liefde, geïnspireerd door haar verhaal geheel op eigen houtje. Ze weet er niet eens vanaf 😉

Outdoor kennis opdoen in een prachtige omgeving

Wildernis en survival cursussen

Ga mee op avontuur de natuur in tijdens een cursus of workshop van De Outdoor School. Leer alles over outdoor cooking, EHBO in de wildernis, vuur maken, een hut bouwen in het bos of oriënteren met kaart en kompas. 

first responder

Wilderness First Responder

Uitgebreide medische- en survival cursus in Zweden 
Gecertificeerde WFR cursus, incl. lesboek De medische wildernisgids

Augustus 2024
Veluwe + Zweden

Cake bakken op vuur

Outdoor Cooking + primitief vuur maken

Koken uit de natuur op open vuur
Bouw een primitieve keuken, leer wilde kruiden kennen en kook een fantastische maaltijd op een zelfgemaakt kampvuur.

Zaterdag 3 augustus 2024
Hoenderloo, Veluwe

Wilderness First Aid

Wilderness First Aid

WFA Field training
Gecertificeerde 2-daagse EHBO cursus ter voorbereiding op een volgend avontuur of missie. Met extra veel praktijkoefeningen.

Juni, oktober, november 2024
Ommen, Overijssel

kaart en kompas orientatie

Oriëntatie - Kaart & Kompas

Leer altijd je weg terug te vinden
Tijdens deze cursus oriëntatie in de fraaie duinen bij Haarlem leer je 'azimut schieten', afstanden inschatten, jouw locatie bepalen op de kaarten coördinaten intekenen.

11 mei, 4 augustus 2024
Amsterdamse waterleidingduinen

survival kind ouder veluwe

Ouder & Kind survival

Samen op avontuur
Zelf hutten bouwen, vuur maken en onder de sterren slapen. Tijdens dit veelzijdige weekend ga je als ouder ook weer buiten spelen en tegelijkertijd er een paar nieuwe outdoor skills bijleren.

1 + 2 augustus 2024
Hoenderloo, Veluwe