Outdoor Tips

boekentip tamar valkenier

Boekentip

Een boek over vrijheid

Vorige week liep onze instructrice Gunbritt langs de manege in het Haarlemmermeerse bos, waar ze midden in de bak van de manege een kameel zag staan. Een schattig kleintje die midden in z’n pas bleef staan om een blik uit te wisselen. Dit bleek Einstein te zijn, de kameel van Tamar Valkenier. Auteur van het boek ‘Fulltime avonturier’, een rete stoere Haarlemse reizigster die de steppe van Mongolië achter zich heeft gelaten voor een Tour des Pays-Bas.

Het boek deelt haar inspirerende verhaal van haar zeer ‘off the grid’ avonturen en hoe ze juist heel vaak door anderen wordt geholpen in moments of need. Ze rijdt op haar fiets Europa door, met een ezel trekt ze door Jordanië en ze leert met adelaars jagen in Mongolië. Dit is slechts een greep uit de avonturen van Tamar. Wil jij het ook lezen? Bestel het hier via Bruna*.


*Wij worden niet gesponsord om dit boek aan te bieden, we delen deze tip met liefde, geïnspireerd door haar verhaal geheel op eigen houtje. Ze weet er niet eens vanaf 😉

Ga je mee naar buiten?

Cursus agenda

Ga mee op avontuur de natuur in tijdens een cursus van De Outdoor School. Leer alles over EHBO in de wildernis, vuur maken, een hut bouwen in het bos of navigeren met kaart, kompas en een bak met kennis. 

survival cursus

Zelfredzaamheid in de natuur

Leer oriënteren met kaart en kompas en met je eigen handen onderdak en vuur maken. Deze basic survival workshop is inclusief kampvuur lunch.

Zaterdag 25 juni 2022
Epe, Veluwe

survival cursus

Oriëntatie & navigatie cursus (uitgebreid)

Tijdens deze advanced navigatie cursus leer je alles over oriënteren. Leer ‘Azimut schieten’, afstanden inschatten, jouw locatie bepalen op de kaart en coördinaten intekenen.

Zaterdag 26 maart 2022
Duinen vlakbij Haarlem

WFA cursus nederland

Wilderness First Aid Field Training (EHBO)

Gecertificeerde 2-daagse EHBO cursus ter voorbereiding op een volgend avontuur of missie. Met extra veel praktijkoefeningen.

Weekend: 9 + 10 april 2022 
Ommen, Overijssel