Outdoor Tips

boekentip tamar valkenier

Boekentip

Een boek over vrijheid

Vorige week liep onze instructrice Gunbritt langs de manege in het Haarlemmermeerse bos, waar ze midden in de bak van de manege een kameel zag staan. Een schattig kleintje die midden in z’n pas bleef staan om een blik uit te wisselen. Dit bleek Einstein te zijn, de kameel van Tamar Valkenier. Auteur van het boek ‘Fulltime avonturier’, een rete stoere Haarlemse reizigster die de steppe van Mongolië achter zich heeft gelaten voor een Tour des Pays-Bas.

Het boek deelt haar inspirerende verhaal van haar zeer ‘off the grid’ avonturen en hoe ze juist heel vaak door anderen wordt geholpen in moments of need. Ze rijdt op haar fiets Europa door, met een ezel trekt ze door Jordanië en ze leert met adelaars jagen in Mongolië. Dit is slechts een greep uit de avonturen van Tamar. Wil jij het ook lezen? Bestel het hier via Bruna*.

*Wij worden niet gesponsord om dit boek aan te bieden, we delen deze tip met liefde, geïnspireerd door haar verhaal geheel op eigen houtje. Ze weet er niet eens vanaf 😉

Outdoor kennis opdoen in een prachtige omgeving

Outdoor Cursussen

Ga mee op avontuur de natuur in tijdens een cursus of workshop van De Outdoor School.
Leer alles over outdoor cooking, EHBO in de wildernis, vuur maken, een hut bouwen in het bos of oriënteren met kaart en kompas. 

Wilderness First Aid

Wilderness First Aid Field Training

Medische cursus
Gecertificeerde 2-daagse EHBO cursus ter voorbereiding op een volgend avontuur of missie. Met extra veel praktijkoefeningen.

Weekend: 18 + 19 maart 2023
Nog 7 plaatsen beschikbaar

Ommen, Overijssel

speurtocht

Outdoor Kids Haarlem

Jaarprogramma 2023 nu online!
Kinderen van 8 - 12 jaar kunnen hun Outdoor Kids paspoort vullen door het leren van verschillende skills. Van hutten bouwen in het bos, tot boogschieten en zelf pijlen maken.

Meerdere data in 2023
Haarlem & Haarlemmermeer

Wilderness First Aid

Outdoor Cooking

Around the world - Mexico
Samen een primitieve keuken bouwen, wilde kruiden leren kennen en een fantastische maaltijd op open vuur bereiden.

Zaterdag 8 april 2023
Nieuwegein, Utrecht

ouder en kind survival cursus

Ouder & Kind survival

Samen op avontuur
Zelf hutten bouwen, vuur maken en onder de sterren slapen. Tijdens dit veelzijdige weekend ga je als ouder ook weer buiten spelen en tegelijkertijd er een paar nieuwe outdoor skills bijleren.

27 + 28 mei 2023
Veluwe