Cursussen

De geur van dennenbomen en kampvuur, leren hoe je vuur maakt zonder aansteker of lucifers. Leren over de bijzondere wereld om ons heen en genieten van het leren van nieuwe skills. Buitenspelen voor alle leeftijden.

Buitenspelen voor alle leeftijden

Outdoor cursussen en workshops

kompas cursus

Cursus Oriëntatie

Leer alles over kaart & kompas

Tijdens deze uitgebreide oriëntatie cursus leer je alles over je weg weten te vinden met “offline” middelen. Leer ‘azimut schieten’, afstanden en looptijd inschatten, jouw locatie bepalen op de kaart en coördinaten intekenen.

Zondag 3 september 2023
Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Wilderness First Aid

Wilderness First Aid certificaat

WFA Field Training – Winter Editie

Leer in deze intensieve twee-daagse de belangrijkste overlevingstechnieken in geval van een medisch noodgeval, voor situaties waarin je volledig op jezelf bent aangewezen. Ontvang na afronding een internationeel erkent Wilderness EHBO certificaat. 

18 + 19 november 2023
Ommen, Overijssel

Voor cursisten vanaf 16 jaar
Nog 5 plaatsen vrij 

ouder en kind survival cursus

Ouder & kind Survival weekend

Samen op avontuur in de buitenlucht

Maak samen vuur en jullie eigen hut in het bos, kook op kampvuur en gebruik kaart en kompas om alle coördinatiepunten in het bos te vinden en zo de navigatietocht te winnen!
Voor ouder(s) met kinderen vanaf 8 jaar.

13 + 14 april 2024
Hoenderloo, Veluwe

wfr

Zweden | Wilderness First Responder 

Gecertificeerde WFR cursus met extra survival training

Haal je WFR (Wilderness first responder) certificaat én leer relevante survival skills. Krijg alle medische training, voorbereiding, theorieles én een berg praktijkoefeningen die je zullen redden bij medische noodgevallen buiten bereik van hulpdiensten. 

Augustus 2024
Zweden

Voor cursisten vanaf 18 jaar