Leer navigeren tijdens de leukste

Oriëntatie cursus

in de Amsterdamse waterleiding duinen

Kennis, lol en praktijkoefeningen

Je komt een heel eind
en ook weer thuis met kaart, kennis & kompas

Één van de belangrijkste overlevingsskills: navigeren. Je weg terug weten te vinden wanneer je verdwaald raakt in de wildernis of mist zich in recordtempo ontwikkeld, zorgt voor een zelfverzekerd avontuur de natuur in. 

Daarbij is het de start van de planning van een hike, de kaart erbij pakken en de route uitplannen. Wil jij niet afhankelijk zijn van Google Maps? Meld je dan nu aan voor deze uitgebreide cursus ‘Oriëntatie met kaart en kompas’. We gaan oefenen met GPS, apps op jouw eigen smartphone en natuurlijk alles leren over kompas- en kaart lezen.

We gaan met een kleine groep de Amsterdamse waterleiding duinen in, waar je ook mag ‘struinen’. Dus van de vaste paden af mag lopen. Je zult gegarandeerd herten tegenkomen en dikke kans dat je een vos tegen het lijft loopt tijdens deze mooie tocht de natuur in.

orientatie cursus
kaart lezen

Wat gaan we doen?

Een dag op stap in de Amsterdamse waterleidingduinen. Een plek vlakbij Haarlem en Amsterdam waar je nog mag ‘struinen’; buiten de gebaande paden lopen. Lunch, koffie en thee zijn inclusief en alle materialen worden verzorgd.

Wat ga je leren?

R

Kaart & kompas lezen

R

Azimut schieten

R

Inclinatie, declinatie en deviatie

R

Afstanden en hoogtes berekenen

R

Kruispeiling

R

Jouw locatie op de kaart vinden

R

Coördinaten intekenen

R

Een mooie route lopen op basis van coördinaten

Voor wie is dit?

R

Wandelaars/hikers

R

Reizigers naar avontuurlijke bestemmingen

R

Mensen die voor hun werk moeten kunnen navigeren

R

Buitensporters/oriëntatie lopers

Wat kost deze cursus?

€ 75,- per persoon

Dit is inclusief: Koffie & thee, lunch, kaarten, kompassen en andere cursusmaterialen. 

Hoelang?

De oriëntatie cursus duurt in totaal zo’n 6 uur, inclusief lunch.

Waar?

De Amsterdamse waterleidingduinen vlakbij Zandvoort. Je ontvangt in de bevestiging het exacte adres waar we de cursus zullen starten. Er is parkeergelegenheid beschikbaar voor € 2,- per dag.

Wanneer?

Deze cursus geven we een aantal keer per jaar voor particulieren, wil je een teamuitje organiseren of groepsboeking maken? Neem dan contact met ons op.

Data oriëntatie cursus

> Zondag 10 oktober 2021
> Zaterdag 11 december 2021

Inschrijven Oriëntatie & navigatie cursus

Na betaling ontvang je verdere informatie over de locatie en de inpaklijst voor de cursus. De cursus is inclusief lunch, koffie & thee en alle materialen. Voordat de cursus start zullen we je vragen om ons aansprakelijkheidsformulier te ondertekenen (bekijk deze alvast hier), deze zullen wij uitgeprint meenemen. Ondanks dat we geen hoge risico activiteiten zullen ondernemen tijdens deze cursus, raden wij onze cursisten altijd aan om een reis- en/of aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. 

Survival cursusTotaal: € -zelfredzaamheid in de natuur
kompas navigeren
navigatie cursus
kaart lezen kompas
kompas