Ga samen op avontuur tijdens het

Ouder & kind
Survival weekend

op de Veluwe

Kampvuur, speurtocht en hutten bouwen in het bos

Samen leren survivallen

De leukste manier van quality time samen met je kind! Samen op avontuur, zelf hutten bouwen, vuur maken en onder de sterren slapen. Tijdens dit veelzijdige weekend ga je als ouder ook weer buiten spelen en tegelijkertijd er een paar nieuwe outdoor skills bijleren. 

Alle maaltijden worden verzorgd en we hebben een berg aan gave outdoor activiteiten en workshops samengesteld voor dit weekend in het bos. Zo gaan jullie met kaart en kompas op pad om alle vragenkaartjes te vinden en de code te kraken om de kist open te krijgen.

Deze cursus is het leukste voor kids tussen de 8 en 14 jaar, de wat oudere kinderen krijgen wat extra skills mee en leren de survival technieken van de volwassenen. Zo blijft het veilig voor de jongere kids en spannend genoeg voor de ouderen!

ouder en kind survival cursus
speurtocht

Wat gaan we doen?

Twee dagen de buitenlucht in met een berg aan workshops en  activiteiten. We starten met een vuur workshop waar jullie samen moeten werken om het vuurtje aan te krijgen zonder gebruik van lucifers of aansteker. Samen maken we een kampvuur maaltijd, gaan jullie leren navigeren en is er nog tijd genoeg om rond het kampvuur marshmallows te roosteren en verhalen uit te wisselen. Een te gek weekend, met nieuwe skills en vooral heel veel plezier!

Wat gaan jullie leren?

R

Kampvuur maken zonder aansteker of lucifers

R

Een hut maken (waar je in mág slapen)

R

Een water filter maken

R

Survival speurtocht op basis van coördinaten

R

Kaart & kompas lezen

R

Outdoor cooking workshop

Voor wie is dit?

R

Ouders met kinderen vanaf 8 jaar

R

Actieve grootouders met hun kleinkinderen vanaf 8 jaar

R

Voogden/ooms/tantes/vrienden met kids vanaf 8 jaar

Wat kost deze cursus?

€ 210,- voor ouder & kind

€ 100,- per extra volwassene
€ 75,- per extra kind*

Max. 2 kinderen per volwassene 

Dit is inclusief: kampeerkosten, instructeurs, lunch (alleen de eerste dag), kampvuurmaaltijd, ontbijt, koffie, thee, en wat lekkers (sowieso marshmallows!) en alle cursusmaterialen.

Dit is exclusief: Slaapzak, matras, tent, zaklamp. Er volgt nog een inpaklijst met alle benodigdheden, hebben jullie iets niet? Wij hebben vaak reserves.

Hoelang?

De cursus duurt van zaterdag 10:00 uur tot zondag 13:00 uur.

Waar?

We verblijven op fraaie een natuurcamping in Epe, omringt door bos. Er zijn douches en gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Wanneer?

Deze cursus geven we een aantal keer per jaar voor particulieren, wil je een teamuitje organiseren of groepsboeking maken? Neem dan contact met ons op.

Data ouder & kind survival weekend

> Zaterdag 23 – zondag 24 april 2022

Inschrijven ouder & kind Survival Weekend

Na betaling ontvang je verdere informatie over de locatie en de inpaklijst voor de cursus. Voordat de cursus start zullen we je vragen om ons aansprakelijkheidsformulier te ondertekenen (bekijk deze alvast hier), deze zullen wij uitgeprint meenemen. Ondanks dat we geen hoge risico activiteiten zullen ondernemen tijdens deze cursus, raden wij onze cursisten altijd aan om een reis- en/of aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. 

survival kinderen
Stuur mij 6x per jaar survival tips en aankomende cursussen toe.
 
Totaal: € -


knopen leren
ouder kind survival cursus
grill maken
vragen speurtocht
ouder kind survival workshop
Survival cursus jeugd
kompas

Ga je mee naar buiten?

Cursus agenda

Ga mee op avontuur de natuur in tijdens een cursus van De Outdoor School. Leer alles over EHBO in de wildernis, vuur maken, een hut bouwen in het bos of navigeren met kaart, kompas en een bak met kennis. 

survival cursus

Zelfredzaamheid in de natuur

Leer oriënteren met kaart en kompas en met je eigen handen onderdak en vuur maken. Deze basic survival workshop is inclusief kampvuur lunch.

Zaterdag 5 februari 2022
Epe, Veluwe

survival cursus

Oriëntatie & navigatie cursus (uitgebreid)

Tijdens deze advanced navigatie cursus leer je alles over oriënteren. Leer 'Azimut schieten', afstanden inschatten, jouw locatie bepalen op de kaart en coördinaten intekenen.

Zaterdag 11 december 2021
Duinen vlakbij Haarlem

survival cursus jongeren

Ouder & kind Survival Weekend

Een te gek weekend samen!
Maak vuur en bouw een hut in het bos. Leer een waterfilter maken en sluit af met De Outdoor School survival tocht met behulp van kaart en kompas.

23 + 24 april 2022
Epe, Veluwe

WFA cursus nederland

Wilderness First Aid Field Training (EHBO)

Gecertificeerde 2-daagse EHBO cursus ter voorbereiding op een volgend avontuur of missie. Met extra veel praktijkoefeningen.

Weekend: 9 + 10 april 2022 
Ommen, Overijssel