Wilderness First Aid

Field Training

Overleef medische noodgevallen in de outdoors

Gecertificeerde EHBO cursus

Deze Wilderness First Aid (WFA) cursus wordt uitgevoerd in samenwerking met Sixcheck.nl. Geleid door instructeur Siebe Sietsma. Die na 16 jaar als first-responder en hulpverlener gewerkt te hebben bij de krijgsmacht, nu gecerfiticeerde EHBO Field Trainingen geeft samen met het team van De Outdoor School. Hij weet uit vele ervaringen hoe het is om buiten de gebaande paden te moeten handelen wanneer je volledig op jezelf bent aangewezen.

gecertificeerd

Wilderness First Aid certificaat

Eerste hulp zonder 112

Reis jij het liefst ‘off-the-grid’ of werk je als gids in ‘the outdoors’? Of wil je jouw team voorbereiden op een uitzending buiten de westerse wereld? Met de juiste voorbereiding gaat men zelfverzekerd op pad en kun je adequaat handelen in geval van nood.

Stel: je bent aan het hiken in de Rocky Mountains en het weer slaat onverwachts om. Of je reisgenoot verstuikt zijn enkel en je telefoon heeft geen bereik. Je kan niet meer verder naar de trekkershut waar je naar onderweg was. Wat moet je dan doen?

Wil je écht goed voorbereid zijn wanneer je ‘out in the middle of nowhere’ bent en zelfverzekerd kunnen handelen, ook wanneer er iets mis gaat? Wij helpen je om je de nodige vaardigheden eigen te maken, in een praktijkgerichte setting. Voel en ervaar hoe het is om een onderkoelde reisgenoot op te warmen en ervaar zelf wat de beste manier is om je, na het steenkoud te hebben gehad, langzaam op te warmen.

De focus van de cursus ligt op wilderness geneeskunde maar we beoefenen alle nodige survivalelementen die noodzakelijk zijn om te voorkomen dat medische aandoeningen verergeren tijdens verblijf in ‘remote areas’

 

Wat ga je leren?

Bij het behandelen van onderstaande onderwerpen, leggen we de nadruk op hulpverlening buiten bereik van ambulance en andere hulpdiensten. Dit doen we op basis van het internationaal erkende PHTLS-protocol (Prehospital trauma life support) en zeer uitgebreide praktijkoefeningen.

We werken met kleine groepen van maximaal 8 personen, zodat iedereen persoonlijke aandacht krijgt en de tijd en supervisie krijgt om het lesmateriaal in de praktijk te beoefenen.

 

Medische modules

R

Onderkoeling

R

Waterongevallen

R

Botbreuken, kneuzingen en wandelletsels

R

Bloedingen & shock

R

Anafylaxie & vergiftigingen

R

Hoogteziekte

R

Infectieziektes

R

Reanimatie

R

Luchtwegobstructies

Field Training

R

Emergency signalering

R

Slachtoffers verplaatsen

R

Drinkwater workshop

R

Orientatie 's nachts en overdag

R

Vuur workshop

R

Backpack workshop (voorbereidingstips)

R

Shelter bouwen

Wat kost de cursus?

2-daagse Wilderness First Aid Field Training
in Ommen (Overijssel)

€ 550,-

Inclusief

 • Internationaal erkend Wilderness First Aid certificaat
 • Uitgebreide extra praktijk ervaringen en oefeningen t.o.v. een reguliere WFA
 • Twee dagen EHBO theorie & praktijkles
 • 1 overnachting
 • Lunch & diner dag 1 (vega, gluten- & lactose vrij opties)
 • Ontbijt & lunch dag 2  (vega, gluten- & lactose vrij opties)
 • Koffie, thee, warme chocolademelk
 • Buitenhoes voor slaapzak te leen
 • Alle oefenmaterialen

Exclusief

 • Materialen inpaklijst (o.a. regenkleding, slaapzak en -mat).
  Lijst volgt na boeking per mail.
 • Vervoer van en naar Ommen

Wanneer is deze cursus?

9Deze outdoor EHBO cursus kan ook op aanvraag worden gegeven, om bijvoorbeeld uw team te trainen of je met een club vrienden een privé cursus wilt boeken.
Bel of mail ons voor meer informatie.

Meld je aan voor een aankomende cursus op:

> Zaterdag 20 tot zondag 21 november 2021 Vol!
> Zaterdag 9 tot zondag 10 april 2022
> Zaterdag 12 tot zondag 13 november 2022

Schikt deze datum niet?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en krijg maximaal 1x per maand een update met de aankomende cursussen en survival tips.

Zoek je een WFA cursus voor een groep? Neem hieronder contact op om een nieuwe datum te bespreken.

wilderness first aid
hout hakken
casus training
ehbo survival

“Deze WFA Field Training onderscheidt zich van de reguliere 1- of 2 daagse Outdoor EHBO cursussen, omdat je hierin werkelijk ervaart hoe het is om op jezelf aangewezen te zijn in een noodsituatie.

Daarnaast leer je de belangrijkste ‘basic survival skills’, met extra aandacht voor een kouder klimaat.”

Siebe Sietsma – Sixcheck.nl
Wilderness First Aid instructeur

Siebe Sietsma

Recensies

Wat zeggen anderen over deze

Wilderness First Aid cursus in Ommen?

“Top cursus. Erg veel geleerd en ondertussen ook veel plezier gehad tijdens de cursus en de overnachting. Ondanks dat ik er veel van op heb gestoken (denkend aan hoe ga je te werk als iemand onderkoeld is en hoe kan je in de wildernis overnachten). Was het voornamelijk ook leuk dat we met ze allen nog gezellig s’avonds rond het kampvuur zaten en Marsh­mal­lows aten en verhalen aan het vertellen waren. Dankjewel De Outdoor School en hopelijk zie ik jullie snel nog eens! “

Emke Snoep

Cursist oktober 2020

Outdoor first aid cursus gevolgd bij Siebe en Gunbritt, zeer aan te raden! meer dan 10 jaar militaire ervaring als medic vertelde Siebe. We hebben gevoeld hoe het is om het HEEL koud te hebben en wat de belangrijkste stappen zijn om weer warm te worden. Vuur gemaakt met steentjes, onderkomen gebouwd, brancard leren maken van jassen, en heeeel veel medische tips. Zeker voor mensen die vaak lange stukken lopen door afgelegen gebieden of bergen is dit ideaal.

Dimitris Bellas

Cursist september 2020

“Perfecte aanvulling op standaard outdoor skills die ik al had!! Focus lag hier op medische veiligheid en wat doen als het toch mis gaat. Ook super tof om dit behalve theoretisch te horen ook praktisch te oefenen. Dit gaf vertrouwen dat ik het ook echt weet en kan als ik weer op pad ga en daar niet pas achter kom als het misgaat hahaha. Was ook echt onder de indruk van de kennis en kunde van Sieb en Gunbritt. Waren super fijne en leuke instructeurs. Echt een aanrader deze cursus!”
Nick Olthof

Cursist september 2020

Voorbereid op pad?

Boek nu een Wilderness First Aid Field Training en ga de volgende reis goed voorbereid op pad. Wil je een heel team opleiden? Overleg een op maat gemaakt programma.

Ga je mee naar buiten?

Cursus agenda

Ga mee op avontuur de natuur in tijdens een cursus van De Outdoor School. Leer alles over EHBO in de wildernis, vuur maken, een hut bouwen in het bos of navigeren met kaart, kompas en een bak met kennis. 

survival cursus

Zelfredzaamheid in de natuur

Leer oriënteren met kaart en kompas en met je eigen handen onderdak en vuur maken. Deze basic survival workshop is inclusief kampvuur lunch.

Zaterdag 5 februari 2022
Epe, Veluwe

survival cursus

Oriëntatie & navigatie cursus (uitgebreid)

Tijdens deze advanced navigatie cursus leer je alles over oriënteren. Leer 'Azimut schieten', afstanden inschatten, jouw locatie bepalen op de kaart en coördinaten intekenen.

Zaterdag 11 december 2021
Duinen vlakbij Haarlem

survival cursus jongeren

Ouder & kind Survival Weekend

Een te gek weekend samen!
Maak vuur en bouw een hut in het bos. Leer een waterfilter maken en sluit af met De Outdoor School survival tocht met behulp van kaart en kompas.

23 + 24 april 2022
Epe, Veluwe

WFA cursus nederland

Wilderness First Aid Field Training (EHBO)

Gecertificeerde 2-daagse EHBO cursus ter voorbereiding op een volgend avontuur of missie. Met extra veel praktijkoefeningen.

Weekend: 9 + 10 april 2022 
Ommen, Overijssel