Leer de survival basics tijdens de cursus

Zelfredzaamheid
in de natuur

op de Veluwe

Echt leren oriënteren met kompas en kaart

Leer in 1 dag kaart & kompas lezen en vuur & shelter maken

Leer navigeren met kaart en kompas, vuur maken en je eigen onderdak bouwen voor wanneer je onverwachts vast komt te zitten.

We starten met een kop koffie of thee bij het kampvuur. Onze ervaren instructeur Jeroen laat je dan stap voor stap zien hoe coördinaten werken, hoe je een kompas kunt gebruiken en hoe je zelf kunt oriënteren zonder mobiele telefoon of GPS. 

Dan start het avontuur, samen met je buddie gaan jullie in tweetallen het bos in, op zoek naar de zelf ingetekende coördinatiepunten op jouw plattegrond… Weet jij de vragen te beantwoorden die je op de CP’s (coördinatiepunten) weet te vinden?

Na een lekkere vega lunch (gemaakt op het kampvuur) gaan we verder met de workshop vuur maken, zonder aanmaakblokje en zelfs zonder aansteker! Daarna sluiten we af met het bouwen van een eigen shelter. 

Cursus vuur maken
kaart en kompas workshop

Wat gaan we doen?

Om je voor te bereiden op een onverwachte overnachting in de natuur, gaan we in één dag leren oriënteren met kaart en kompas, vuur maken in het wild en een onderkomen maken. Verder krijg je een hele berg extra informatie over hoe je voor te bereiden als je de natuur in gaat op bijvoorbeeld een huttentocht en maken we er een leuke dag van met o.a. een korte speurtocht!

Wat ga je leren?

R

Oriëntatie met een kompas

R

Navigeren met kaart en kompas tijdens een hike

R

Coördinaten intekenen

R

Touwtechnieken

R

Vuur maken (ook zonder aansteker)

R

Een eigen onderkomen maken

Voor wie is dit?

R

Mensen die een kompas willen leren gebruiken

R

Reizigers die buiten de gebaande paden gaan

R

Hikers, wandelaars en natuurkampeerders

R

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar (onder begeleiding)

R

Als je vuur en onderdak wilt leren maken met de basics

Wat zijn de kosten?

Van 10:00 – 16:00 uur inclusief lunch

€ 85,- per persoon

Groepskorting mogelijk vanaf 8 personen

Inclusief

  • Alle cursus materialen
  • Lunch (altijd vega. Gluten- en lactosevrije opties mogelijk)
  • Koffie, thee en wat lekkers

Inpaklijst om zelf mee te nemen

  • Buiten-/regenkleding
  • Pen en notitieboek
  • Optioneel: eigen mes en/of kompas

Boek deze survival cursus

Deze cursus kan op afspraak geboekt worden voor groepen & teamuitjes. Voor individuën, tweetallen of kleine groepjes kun je je aanmelden voor deze dagen in het weekend:

Meld je aan voor:

> Zaterdag 5 november  2022 | 10 – 16 uur Vol

Ben je op zoek naar een advanced survival cursus?

Bekijk dan onze Wilderness First Aid field training, bedoelt voor wildernis-, wandel- en reis gidsen of avonturiers die op eigen houtje buiten bereik van hulpdiensten gaan reizen. Wildernis EHBO + survival training in één.

zelfredzaamheid in de natuur
Cursus survival groep
cursus vuur maken
kompas navigeren
Survival teens
cursus Zelfredzaamheid
kaart lezen
Survival cursus
Survival cursus
ouder kind survival workshop
hout hakken

“Je leert de belangrijkste basis om voor een korte periode te overleven in de natuur, waar ik graag mijn tijd doorbreng. Dus als alles tegenzit hoe je je kunt oriënteren, hoe je een shelter maakt en hoe je een goed vuur opbouwt.”

Tessa, cursist maart 2022

Recensies

Wat zeggen anderen over deze
survival cursus op de Veluwe?

“Wat een leerzame en interessante cursus! Je leert de belangrijkste basis om voor een korte periode te overleven in de natuur, waar ik graag mijn tijd doorbreng. Dus als alles tegenzit hoe je je kunt oriënteren, hoe je een shelter maakt en hoe je een goed vuur opbouwt. Ik dacht een beetje te weten wat belangrijke dingen waren in zo’n situatie, maar ben ik even blij dat ik dit nog niet heb meegemaakt want ik had me mooi op de verkeerde dingen gefocust. Een combinatie van nieuwe kennis en praktische vaardigheden, gezelligheid en leuke instructeurs hebben gezorgd voor een topdag. Dank jullie wel!”

Tessa Davita

Cursist maart 2021

Cursus is top. Normaal kijk ik altijd youtube videos met survival tips maar zo hands on in de natuur is toch wel een ander verhaal. Goed om praktisch bezig te zijn en onderhand te leren hoe en wat met ongevallen tijdens het hiken. Plus een eigen gemaakt vuur bij een eigen gemaakte shelter geeft wel heel veel voldoening.

Frank Voors

Cursist maart 2021

“Super leuke cursus! De enthousiaste instructeurs leren je de basics om een onverwachtse noodovernachting in de natuur te doorstaan. Na de uitleg bij elk onderdeel is er ruim de tijd om het zelf te oefenen en toe te passen. Blijkbaar moeten er vaker dagtocht hikers gered worden dan mensen die echt diep de wildernis in gaan. Deze interessante cursus zorgt ervoor dat jij beter voorbereid op pad zult gaan. Koffie, thee en een lekkere lunch worden op het kampvuur gemaakt en smaken extra goed na de inspanningen van de dag.”

Karine Janssen

Cursist september 2020

Navigeer je weg naar een avontuur!

Schrijf je nu in voor een cursus zelfredzaamheid in de natuur. Leer navigeren en oriënteren, vuur maken en een onderdak bouwen – in het bos! 

Kom je met collega’s of een groep? Overleg een specifieke datum.