Outdoor Tips

survival mes basic

Tip

Jouw eerste survival mes

We krijgen vaker de vraag welk mes het beste is. Hier is, as always, niet één juist antwoord op, het ligt er aan waar je dit mes voor gaat gebruiken.

Wil je veel verschillende meningen over bushcraft of survival messen? Dan kun je 1000 meningen op Google vinden. Wij gaan hier voor een snel antwoord als je gewoon aan de slag wilt gaan.

We doen nu het voorstel voor een stainless steel (roestvrijstaal) mes, omdat het minder snel roest. Maar carbon (koolstof) staal heeft ook weer z’n voordelen. Koolstofstaal blijft langer scherp, dus kies waar jouw prioriteit ligt.

Ben je op zoek naar jouw eerste survival mes waar je mee kunt gaan oefenen (houtkrullen maken, hout splijten e.d.)? Dan zijn we wel fan van dit vriendelijk geprijsde Mora mes. Misschien komt deze je bekend voor van tijdens De Outdoor School cursussen. Het vriendelijke prijsje maakt het ook geen gigantische ramp als je het per ongeluk stuk slaat tijdens het splijten van hout o.i.d.

Onthoud werk veilig, altijd van je af snijden en krullen. En stop het mes terug in de schede wanneer je er niet mee bezig bent 😉

 

De Mora Companion Heavy Duty MG stainless (€ 19,45) is een vaststaand mes, vrij licht van gewicht en precies groot genoeg om comfortabel aan een riem te dragen. De rubberen handgreep is erg comfortabel en biedt tegelijkertijd een erg goed houvast. Bestel deze bijvoorbeeld hier (we verdienen niets aan het doorlinken).
  
Disclaimer:
gebruik messen als hulpmiddel en niet als wapen lieve mensen. Survivalmessen zijn bedoeld om levens te redden in plaats van te kosten.

Outdoor kennis opdoen in een prachtige omgeving

Outdoor Cursussen

Ga mee op avontuur de natuur in tijdens een cursus of workshop van De Outdoor School.
Leer alles over outdoor cooking, EHBO in de wildernis, vuur maken, een hut bouwen in het bos of oriënteren met kaart en kompas. 

Wilderness First Aid

Wilderness First Aid Field Training

Medische cursus
Gecertificeerde 2-daagse EHBO cursus ter voorbereiding op een volgend avontuur of missie. Met extra veel praktijkoefeningen.

Weekend: 18 + 19 maart 2023
Nog 7 plaatsen beschikbaar

Ommen, Overijssel

speurtocht

Outdoor Kids Haarlem

Jaarprogramma 2023 nu online!
Kinderen van 8 - 12 jaar kunnen hun Outdoor Kids paspoort vullen door het leren van verschillende skills. Van hutten bouwen in het bos, tot boogschieten en zelf pijlen maken.

Meerdere data in 2023
Haarlem & Haarlemmermeer

Wilderness First Aid

Outdoor Cooking

Around the world - Mexico
Samen een primitieve keuken bouwen, wilde kruiden leren kennen en een fantastische maaltijd op open vuur bereiden.

Zaterdag 8 april 2023
Nieuwegein, Utrecht

ouder en kind survival cursus

Ouder & Kind survival

Samen op avontuur
Zelf hutten bouwen, vuur maken en onder de sterren slapen. Tijdens dit veelzijdige weekend ga je als ouder ook weer buiten spelen en tegelijkertijd er een paar nieuwe outdoor skills bijleren.

27 + 28 mei 2023
Veluwe