Outdoor Tips

survival mes basic

Tip

Jouw eerste survival mes

We krijgen vaker de vraag welk mes het beste is. Hier is, as always, niet één juist antwoord op, het ligt er aan waar je dit mes voor gaat gebruiken.

Wil je veel verschillende meningen over bushcraft of survival messen? Dan kun je 1000 meningen op Google vinden. Wij gaan hier voor een snel antwoord als je gewoon aan de slag wilt gaan.

We doen nu het voorstel voor een stainless steel (roestvrijstaal) mes, omdat het minder snel roest. Maar carbon (koolstof) staal heeft ook weer z’n voordelen. Koolstofstaal blijft langer scherp, dus kies waar jouw prioriteit ligt.

Ben je op zoek naar jouw eerste survival mes waar je mee kunt gaan oefenen (houtkrullen maken, hout splijten e.d.)? Dan zijn we wel fan van dit vriendelijk geprijsde Mora mes. Misschien komt deze je bekend voor van tijdens De Outdoor School cursussen. Het vriendelijke prijsje maakt het ook geen gigantische ramp als je het per ongeluk stuk slaat tijdens het splijten van hout o.i.d.

Onthoud werk veilig, altijd van je af snijden en krullen. En stop het mes terug in de schede wanneer je er niet mee bezig bent 😉

 

De Mora Companion Heavy Duty MG stainless (€ 19,45) is een vaststaand mes, vrij licht van gewicht en precies groot genoeg om comfortabel aan een riem te dragen. De rubberen handgreep is erg comfortabel en biedt tegelijkertijd een erg goed houvast. Bestel deze bijvoorbeeld hier (we verdienen niets aan het doorlinken).
  
Disclaimer:
gebruik messen als hulpmiddel en niet als wapen lieve mensen. Survivalmessen zijn bedoeld om levens te redden in plaats van te kosten.

Ga je mee naar buiten?

Cursus agenda

Ga mee op avontuur de natuur in tijdens een cursus van De Outdoor School. Leer alles over EHBO in de wildernis, vuur maken, een hut bouwen in het bos of navigeren met kaart, kompas en een bak met kennis. 

survival cursus

Zelfredzaamheid in de natuur

Leer oriënteren met kaart en kompas en met je eigen handen onderdak en vuur maken. Deze basic survival workshop is inclusief kampvuur lunch.

Zaterdag 25 juni 2022
Epe, Veluwe

survival cursus

Oriëntatie & navigatie cursus (uitgebreid)

Tijdens deze advanced navigatie cursus leer je alles over oriënteren. Leer ‘Azimut schieten’, afstanden inschatten, jouw locatie bepalen op de kaart en coördinaten intekenen.

Zaterdag 26 maart 2022
Duinen vlakbij Haarlem

WFA cursus nederland

Wilderness First Aid Field Training (EHBO)

Gecertificeerde 2-daagse EHBO cursus ter voorbereiding op een volgend avontuur of missie. Met extra veel praktijkoefeningen.

Weekend: 9 + 10 april 2022 
Ommen, Overijssel