Outdoor Tips

survival mes basic

Tip

Jouw eerste survival mes

We krijgen vaker de vraag welk mes het beste is. Hier is, as always, niet één juist antwoord op, het ligt er aan waar je dit mes voor gaat gebruiken.

Wil je veel verschillende meningen over bushcraft of survival messen? Dan kun je 1000 meningen op Google vinden. Wij gaan hier voor een snel antwoord als je gewoon aan de slag wilt gaan.

We doen nu het voorstel voor een stainless steel (roestvrijstaal) mes, omdat het minder snel roest. Maar carbon (koolstof) staal heeft ook weer z’n voordelen. Koolstofstaal blijft langer scherp, dus kies waar jouw prioriteit ligt.

Ben je op zoek naar jouw eerste survival mes waar je mee kunt gaan oefenen (houtkrullen maken, hout splijten e.d.)? Dan zijn we wel fan van dit vriendelijk geprijsde Mora mes. Misschien komt deze je bekend voor van tijdens De Outdoor School cursussen. Het vriendelijke prijsje maakt het ook geen gigantische ramp als je het per ongeluk stuk slaat tijdens het splijten van hout o.i.d.

Onthoud werk veilig, altijd van je af snijden en krullen. En stop het mes terug in de schede wanneer je er niet mee bezig bent 😉

 

De Mora Companion Heavy Duty MG stainless (€ 19,45) is een vaststaand mes, vrij licht van gewicht en precies groot genoeg om comfortabel aan een riem te dragen. De rubberen handgreep is erg comfortabel en biedt tegelijkertijd een erg goed houvast. Bestel deze bijvoorbeeld hier (we verdienen niets aan het doorlinken).
  
Disclaimer:
gebruik messen als hulpmiddel en niet als wapen lieve mensen. Survivalmessen zijn bedoeld om levens te redden in plaats van te kosten.

Outdoor kennis opdoen in een prachtige omgeving

Outdoor Cursussen

Ga mee op avontuur de natuur in tijdens een cursus of workshop van De Outdoor School.
Leer alles over outdoor cooking, EHBO in de wildernis, vuur maken, een hut bouwen in het bos of oriënteren met kaart en kompas. 

orientatie cursus kaart en kompas

Kaart & Kompas - Oriëntatie cursus (uitgebreid)

Tijdens deze cursus oriëntatie in de fraaie duinen bij Haarlem leer je 'azimut schieten', afstanden inschatten, jouw locatie bepalen op de kaart en coördinaten intekenen.

Zaterdag 16 december 2023
Zaterdag 24 februari 2024
Amsterdamse waterleiding duinen

Outdoor Cooking Cursus utrecht

Outdoor Cooking + primitief vuur maken

Koken uit de natuur op open vuur
Samen een primitieve keuken bouwen, wilde kruiden leren kennen en een fantastische maaltijd op open vuur bereiden.

Boek als team- of groepsuitje!
Nieuwegein, Utrecht

survival kind ouder veluwe

Ouder & Kind survival

Samen op avontuur
Zelf hutten bouwen, vuur maken en onder de sterren slapen. Tijdens dit veelzijdige weekend ga je als ouder ook weer buiten spelen en tegelijkertijd er een paar nieuwe outdoor skills bijleren.

13 + 14 april 2024
Hoenderloo, Veluwe

kind survival haarlem

Outdoor Kids Kampeerweekend

Survivallen op de Veluwe
Kinderen van 8 - 12 jaar kunnen hun Outdoor Kids paspoort vullen door het leren van verschillende skills. Van hutten bouwen in het bos, tot boogschieten en zelf pijlen maken.

20 + 21 juli 2024
Hoenderloo, Veluwe

Wilderness first aid cursus

Wilderness First Responder

Professionele meerdaagse cursus in Zweden (Nederlandstalig)
Gecertificeerde WFR cursus, inclusief overnachting, maaltijden, certificaat en casus + survival training.

Augustus 2024
Veluwe + Zweden

Wilderness First Aid

Wilderness First Aid

WFA Field training
Gecertificeerde 2-daagse EHBO cursus ter voorbereiding op een volgend avontuur of missie. Met extra veel praktijkoefeningen.

10 + 11 februari 2024
Ommen, Overijssel