Outdoor Tips

Knopen

Mastworp, slipsteek, prussik… Ken je ze nog?

Tijdens onze cursussen komen er vaak een aantal knopen aan bod. Als reminder hebben we een paar van deze knopen opgenomen. Ga thuis oefenen met een stuk paracord, zodat je de knopen kent wanneer je ze nodig hebt in de wildernis.

Mastworp, slipsteek en afbinden

Prussik

Gelukt? Nu kan het zeil over het touw heen en kun je het zeil door middel van zelfgemaakte haringen vastzetten in de grond. Gebruik hiervoor bijvoobeeld stevige takjes, die je een scherp puntje geeft en haaks in de grond steekt.
Leer deze knopen en meer tijdens de cursus Zelfredzaamheid in de Natuur, Outdoor Kids of Wilderness First Aid field training.

Ga je mee naar buiten?

Cursus agenda

Ga mee op avontuur de natuur in tijdens een cursus van De Outdoor School. Leer alles over EHBO in de wildernis, vuur maken, een hut bouwen in het bos of navigeren met kaart, kompas en een bak met kennis. 

speurtocht

Outdoor Kids

Ga je mee op avontuur?
Kinderen van 8 - 12 jaar kunnen hun Outdoor Diploma verdienen door zelf o.a. een waterfilter te maken, een hut te bouwen en voedsel veilig weg te hangen tegen de beren!

Vrijdag 27 mei 2022
Haarlemmermeer, Noord-Holland

survival cursus

Oriëntatie & navigatie cursus (uitgebreid)

Tijdens deze advanced navigatie cursus leer je alles over oriënteren. Leer 'Azimut schieten', afstanden inschatten, jouw locatie bepalen op de kaart en coördinaten intekenen.

2e Pinksterdag maandag 6 juni
Zondag 26 juni
Duinen vlakbij Haarlem

WFA cursus nederland

Wilderness First Aid Field Training (EHBO)

Gecertificeerde 2-daagse EHBO cursus ter voorbereiding op een volgend avontuur of missie. Met extra veel praktijkoefeningen.

Weekend: 10 + 11 september
Weekend: 21 + 22 november

Ommen, Overijssel

survival cursus

Zelfredzaamheid in de natuur

Leer oriënteren met kaart en kompas en met je eigen handen onderdak en vuur maken. Deze basic survival workshop is inclusief kampvuur lunch.

Zaterdag 25 juni 2022
Epe, Veluwe