Wilderness First Aid
& First Responder

Medische cursussen voor gidsen & avonturiers

Word jij de medic van de groep?

Wil je écht goed voorbereid zijn wanneer je ‘out in the middle of nowhere’ bent, ook wanneer er iets mis gaat? Wij helpen je om je de nodige vaardigheden eigen te maken, in een praktijkgerichte setting. Kies jouw first aid cursus hieronder. Alle cursussen dekken de ‘wildernis EHBO’, alleen is de één een stuk uitgebreider dan de ander. Tijdens de cursus is het natuurlijk ook belangrijk om lekker te eten, geloven we in inspirerende cursuslocaties en een flinke dosis humor.

Bij de Wilderness First Aid Field Training wordt je (letterlijk) ondergedompeld in praktijkoefeningen en is er meer ruimte voor praktijkoefening dan de reguliere WFA cursus. Daarbij leer je in de Field Training meerdere handige survival skills om langdurige zorg te kunnen verlenen. Bij de Wilderness First Responder (WFR) cursus in Zweden gaan we helemaal de diepte in. Deze cursus is uitermate geschikt voor mensen die als medic (of gids) van een groep mee gaan of voor hikers die simpelweg uitgebreid getraind willen worden. Dit is een intensieve cursus (op een prachtige plek in Zweden) waar je zult leren over het menselijk lichaam, vele extra medische handelingen en je onder supervisie van opgeleide instructeurs de kans krijgt om te oefenen. Alle cursussen zijn gecertificeerd. 

Wilderness First Aid & Wilderness First Responder

Kies jouw First Aid cursus

Agenda First Aid cursussen

WFA cursus Nederland

WFA

De basis Wilderness First Aid
Gecertificeerde 16-urige WFA cursus ter voorbereiding op een volgend avontuur

Deventer, Overijssel

Wilderness First Aid

WFA Field Training

First Aid & Survival workshops
Gecertificeerde 2-daagse WFA cursus incl. overnachting en alle maaltijden

Ommen, Overijssel

Wilderness first aid cursus

Wilderness First Responder

Professionele meerdaagse cursus in Zweden (Nederlandstalig)
Gecertificeerde WFR cursus, inclusief overnachting, maaltijden, certificaat en casus + survival training.

Augustus of september 2025
Veluwe + Zweden

Reviews

Wat zeggen onze cursisten?

Ik heb het afgelopen jaar de Wilderness First Aid cursus afgelegd. Wat een ongelofelijke ervaring, en zeker iets wat mij mee zal blijven wanneer ik rond trek in de wereld. Siebe heeft met zijn uitgebreide ervaring in Defensie en de brandweer een hoop te vertellen over hoe je mensen kunt redden in een wildernis-omgeving. Wat ik zelf heel fijn vond is dat het belangrijk voor hem was om zijn lessen met wetenschappelijke kennis te onderbouwen. Daardoor heb ik een stuk meer vertrouwen in de soms moeilijke handelingen die gedaan moeten worden in een noodsituatie om iemand te redden. Gunbritt heeft deze cursus enorm strak en fijn ingedeeld, met een gezellige overnachting en veel oefeningen om onze survivalskills te verbeteren. Nogmaals bedankt voor deze speciale tijd. Het heeft me een hoop zelfvertrouwen gebracht en enthousiasme om te gaan survivallen.

Casper U.

Wilderness First Aid field training

De cursus wilderness first aid was erg goed geregeld en zeer leerzaam. De combinatie van survivaltechnieken en medische vaardigheden sluiten goed op elkaar aan. De theoriekennis en praktijkvaardigheden leren je om goed te reageren en te begrijpen wat er gebeurt en wat nodig is in een noodsituatie. Een zeer aan te raden cursus voor iedereen die graag naar buiten gaat of op gebieden komt waar een ambulance niet direct kan komen.

Lytse Keizer

Wilderness First Aid field training

Afgelopen weekend een super Wilderness First Aid cursus gedaan. Wat was het fantastisch! Veel geleerd onder super begeleiding! Dank Siebe en Gunbritt!

Hanna van Ebbenhorst Tengbergen

Wilderness First Aid field training

Fijn om op plekken te komen en met mensen te mogen zijn die bezitten over de juiste kennis en dit ook op een goede manier weten over te dragen. Twee super dagen gehad tijdens de Wilderness first Aid Cursus.

Jasper Ronkes

Wilderness First Aid Field Training

Ik heb deelgenomen aan de Wilderness First Aid Field-training, de cursus in het Engels, in maart 2023. Siebe en Gunbritt hebben een heel goed programma samengesteld, waarbij we onszelf hebben uitgedaagd en onze vaardigheden ook praktisch in de natuur hebben getest. Siebe had op alle vragen antwoord, kon vaak vertellen over zijn eigen ervaringen en gaf veel tips en tricks. Het was een leuke sfeer, goed eten en een zeer leerzame ervaring.

Hanna Weiber

Wilderness First Aid Field Training

“Perfecte aanvulling op standaard outdoor skills die ik al had!! Focus lag hier op medische veiligheid en wat doen als het toch mis gaat. Ook super tof om dit behalve theoretisch te horen ook praktisch te oefenen. Dit gaf vertrouwen dat ik het ook echt weet en kan als ik weer op pad ga en daar niet pas achter kom als het misgaat hahaha. Was ook echt onder de indruk van de kennis en kunde van Sieb en Gunbritt. Waren super fijne en leuke instructeurs. Echt een aanrader deze cursus!”
Nick Olthof

Wilderness First Aid Field Training