Wilderness First Aid

Field Training

Leer omgaan met medische noodgevallen wanneer je buiten bereik van hulpdiensten bent
Follow this course in English? Click here

Gecertificeerde EHBO (WFA) cursus

Deze Wilderness First Aid (WFA) cursus wordt uitgevoerd in samenwerking met Sixcheck.nl. Geleid door instructeur Siebe Sietsma. Die na 16 jaar als first-responder en hulpverlener gewerkt te hebben bij de krijgsmacht, nu gecertificeerde EHBO Field Trainingen geeft samen met het team van De Outdoor School. Hij weet uit vele ervaringen hoe het is om buiten de gebaande paden te moeten handelen wanneer je volledig op jezelf bent aangewezen. Siebe is tevens voor de NKBV gecertificeerd EHBBO instructeur. 

gecertificeerd

Wilderness First Aid certificaat

Eerste hulp zonder 112

Reis jij het liefst ‘off-the-grid’ of werk je als gids in ‘the outdoors’ of wil je jouw team voorbereiden op een uitzending buiten de westerse/bewoonde wereld? Met de juiste voorbereiding gaat men zelfverzekerd op pad en kun je adequaat handelen in geval van nood.

Wil je écht goed voorbereid zijn wanneer je ‘out in the middle of nowhere’ bent, ook wanneer er iets mis gaat? Wij helpen je om je de nodige vaardigheden eigen te maken, in een praktijkgerichte setting. Voel en ervaar hoe het is om een onderkoelde reisgenoot op te warmen en ervaar zelf wat de beste manier is om je, na het steenkoud te hebben gehad, langzaam op te warmen.

De focus van de cursus ligt op pre-hospitale zorg. Daarbij beoefenen we alle nodige survivalelementen die noodzakelijk zijn om te voorkomen dat medische aandoeningen verergeren in remote areas.

Wat ga je leren?

Bij het behandelen van onderstaande onderwerpen, leggen we de nadruk op hulpverlening buiten bereik van ambulance en andere hulpdiensten. Dit doen we op basis van het internationaal erkende PHTLS-protocol (Prehospital trauma life support) en zeer uitgebreide praktijkoefeningen.

We werken met kleine groepen van maximaal 8 personen, zodat iedereen persoonlijke aandacht krijgt en de tijd en supervisie krijgt om het lesmateriaal in de praktijk te beoefenen.

 

Medische modules

R

Het CABCDE protocol

R

Reanimatie

R

Onderkoeling

R

Waterongevallen

R

Botbreuken, kneuzingen en wandelletsels

R

Bloedingen & shock

R

Anafylaxie & vergiftigingen

R

Hoogteziekte

R

Infectieziektes

R

Luchtwegobstructies

Field Training

R

Scenario training

R

Vuur workshop

R

Slachtoffers verplaatsen (brancard e.d.)

R

Waterfilter workshop

R

Koud water training

R

Noodbivak/shelter workshop

Wat kost de cursus?

2-daagse Wilderness First Aid Field Training
in Ommen (Overijssel)

€ 550,-

Inclusief

 • Internationaal erkend Wilderness First Aid certificaat
 • Uitgebreide extra praktijk ervaringen en oefeningen t.o.v. een reguliere WFA
 • Twee dagen EHBO theorie & praktijkles
 • 1 overnachting
 • Lunch & diner dag 1 (vega, gluten- & lactose vrij opties)
 • Ontbijt & lunch dag 2  (vega, gluten- & lactose vrij opties)
 • Koffie, thee, warme chocolademelk
 • Buitenhoes voor slaapzak te leen
 • Alle oefenmaterialen

Exclusief

 • Materialen inpaklijst (o.a. regenkleding, slaapzak en -mat).
  Lijst volgt na boeking per mail.
 • Vervoer van en naar Ommen

Wanneer is deze cursus?


> 23 + 24 november 2024Deze WFA EHBO cursus kan ook op aanvraag worden gegeven, om bijvoorbeeld uw team of cursisten een medische training te bieden.
Bel of mail ons voor meer informatie. Op maat gemaakte BHV/EHBO cursussen zijn ook mogelijk.

Data Wilderness First Aid cursus:
> 8 + 9 juni 2024 English
> 5 + 6 oktober 2024
> 23 + 24 november 2024
> 15 + 16 maart 2025
> 28 + 29 juni 2025 English
> 13 + 14 december 2025

Schikken deze data niet?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en krijg maximaal 1x per maand een update met de aankomende cursussen en survival tips.

Zoek je een WFA cursus voor een groep? Neem hieronder contact op om een nieuwe datum te bespreken.

ehbo survival
lotus training
casus training
hout hakken

“Deze WFA Field Training onderscheidt zich van de reguliere Wilderness First Aid cursus, omdat je hierin werkelijk ervaart hoe het is om op jezelf aangewezen te zijn in een noodsituatie.

Daarnaast leer je de belangrijkste ‘basic survival skills’, met extra aandacht voor een kouder klimaat.”

Siebe Sietsma – Sixcheck.nl
Wilderness First Aid instructeur

Recensies

Wat zeggen anderen over deze

Wilderness First Aid cursus in Ommen?

Ik heb het afgelopen jaar de Wilderness First Aid cursus afgelegd. Wat een ongelofelijke ervaring, en zeker iets wat mij mee zal blijven wanneer ik rond trek in de wereld. Siebe heeft met zijn uitgebreide ervaring in Defensie en de brandweer een hoop te vertellen over hoe je mensen kunt redden in een wildernis-omgeving. Wat ik zelf heel fijn vond is dat het belangrijk voor hem was om zijn lessen met wetenschappelijke kennis te onderbouwen. Daardoor heb ik een stuk meer vertrouwen in de soms moeilijke handelingen die gedaan moeten worden in een noodsituatie om iemand te redden. Gunbritt heeft deze cursus enorm strak en fijn ingedeeld, met een gezellige overnachting en veel oefeningen om onze survivalskills te verbeteren. Nogmaals bedankt voor deze speciale tijd. Het heeft me een hoop zelfvertrouwen gebracht en enthousiasme om te gaan survivallen.
Casper U.

Cursist november 2021

Fijn om op plekken te komen en met mensen te mogen zijn die bezitten over de juiste kennis en dit ook op een goede manier weten over te dragen. Twee super dagen gehad tijdens de Wilderness first Aid Cursus.
Jasper Ronkes

Cursist april 2022

Outdoor first aid cursus gevolgd bij Siebe en Gunbritt, zeer aan te raden! meer dan 10 jaar militaire ervaring als medic vertelde Siebe. We hebben gevoeld hoe het is om het HEEL koud te hebben en wat de belangrijkste stappen zijn om weer warm te worden. Vuur gemaakt met steentjes, onderkomen gebouwd, brancard leren maken van jassen, en heeeel veel medische tips. Zeker voor mensen die vaak lange stukken lopen door afgelegen gebieden of bergen is dit ideaal.
Dimitris Bellas

Cursist september 2020

“Perfecte aanvulling op standaard outdoor skills die ik al had!! Focus lag hier op medische veiligheid en wat doen als het toch mis gaat. Ook super tof om dit behalve theoretisch te horen ook praktisch te oefenen. Dit gaf vertrouwen dat ik het ook echt weet en kan als ik weer op pad ga en daar niet pas achter kom als het misgaat hahaha. Was ook echt onder de indruk van de kennis en kunde van Sieb en Gunbritt. Waren super fijne en leuke instructeurs. Echt een aanrader deze cursus!”
Nick Olthof

Cursist september 2020

Afgelopen weekend een super Wilderness First Aid cursus gedaan. Wat was het fantastisch! Veel geleerd onder super begeleiding! Dank Siebe en Gunbritt!
Hanna van Ebbenhorst Tengbergen

Cursist april 2022

Voorbereid op pad?

Boek nu een Wilderness First Aid Field Training en ga de volgende reis goed voorbereid op pad. Wil je een heel team opleiden? Overleg een op maat gemaakt programma.