Leer koken in de wildernis

de lekkerste combi tussen survival & eten

Nu met extra receptenboekje!

de term “from scratch” krijgt een nieuwe betekenis

Cursus Outdoor Cooking maak vuur, bouw zelf een survival keuken en bereid het lekkerste wild

Écht from scratch koken gaat natuurlijk verder dan niet meer met zakjes en pakjes koken. We halen onze kruiden uit de natuur, leren wild bereiden en maken ons eigen vuur.  Een hele lekkere cursus waar je altijd wordt beloond voor het harde werken met een bijzondere maaltijd incl. dessert en lekkere drankjes.

Op een geheime stukje groen dicht bij Utrecht gaan we primitief koken. Leer pekelen, roken en het inmaken van ingrediënten. Van brood bakken zonder- en met gist, tot aan de optie om in de wildperiode Fazant, Gans, Wildzwijn of Hert te bereiden. We gaan op zoek naar seizoensplanten, wortel, bladeren, bast en bloemen die in de natuur te vinden zijn, hoe deze te herkennen en leren wat je er mee kunt.

Samen maken we een voedselveilige outdoor keuken, waarin we de lekkerste maaltijden zullen bereiden. Hiervoor moet er natuurlijk wel een vuurtje gemaakt worden. Ook dat doen we op een primitieve manier tijden de workshop Vuur.

Een perfecte activiteit voor teamuitjes tussen de 10 en 20 personen!

workshop survival koken
navigatie orientatie cursus

Wat gaan we doen?

EWe gaan

Wat ga je leren?

Koken op open vuur

Uitbenen en portioneren in technische delen van wild

Wild bereiden

Verrassende vega gerechten bereiden

Een grill maken van wilgentakken

Vuur maken - from scratch -

Onwijs lekker dessert maken op 't vuur

Wilde kruiden en planten determineren en bereiden

Voor wie is dit?

Iedereen die van lekker eten houdt

Natuurliefhebbers

Collega's/vriendengroepen/teams

Wat kost deze cursus?

€ 109,- per persoon

Dit is inclusief: alle maaltijden, alle workshops, locatie, instructeurs, receptenboekje, koffie, thee, wijn, bier, fris.

Hoelang?

De Outdoor Cooking cursus duurt 6 á 7 uur.

Waar?

Een bijzonder stukje groen in Nieuwegein, vlakbij Utrecht.
Je ontvangt in de bevestiging het exacte adres. Er is gratis parkeergelegenheid beschikbaar en de locatie is goed bereikbaar met het OV.

Wanneer?

Deze cursus geven we een aantal keer per jaar voor particulieren, wil je een teamuitje organiseren of groepsboeking maken? Neem dan contact met ons op.

Data outdoor cooking cursus
> xxxx 2022

Inschrijven Outdoor Cooking cursus

Na betaling ontvang je verdere informatie over de locatie en de inpaklijst voor de cursus. De cursus is inclusief alle materialen, eten en drinken. Voordat de cursus start zullen we je vragen om ons aansprakelijkheidsformulier te ondertekenen (bekijk deze alvast hier), deze zullen wij uitgeprint meenemen. Ondanks dat we geen hoge risico activiteiten zullen ondernemen tijdens deze cursus, raden wij onze cursisten altijd aan om een reis- en/of aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Daarbij is een annuleringsverzekering aan te raden.

Survival cursus
Stuur mij 6x per jaar survival tips en aankomende cursussen toe.

Totaal: € -

kompas navigeren
cursus kaart en kompas
kaart en kompas
navigatie cursus
kompas
kaart lezen

Cursus agenda

Ga mee op avontuur de natuur in tijdens een cursus van De Outdoor School. Leer alles over EHBO in de wildernis, vuur maken, een hut bouwen in het bos of oriënteren met kaart, kompas en een bak met kennis.

Weekend: 10 + 11 september

cursus kaart en kompas

Oriëntatie & navigatie cursus (uitgebreid)

Zaterdag 3 september