Leer samen koken op open vuur 

Outdoor Cooking

de lekkerste combi tussen natuur & eten

Met gratis outdoor receptenboek

Koken zoals ze het vroeger deden…

Cursus Outdoor Cooking maak vuur, bouw samen een survival keuken en bereid het lekkerste eten 

From scratch koken gaat natuurlijk verder dan niet meer met zakjes en pakjes koken. We behandelen verschillende outdoor kooktechnieken op (zelf gestookt) open vuur. Een hele lekkere cursus waar jullie altijd worden beloond voor het harde werken met een bijzondere maaltijd incl. dessert.

Op een geheime stukje groen dicht bij Utrecht gaan we primitief koken. Van brood bakken zonder- en met gist, tot aan het bereiden van een volledige verse vis en het bouwen van een grill om gevogelte op te bereiden. We gaan op zoek naar seizoensplanten, wortel, bladeren, bast en bloemen die in de natuur te vinden zijn, hoe deze te herkennen en leren wat je er mee kunt.

Samen maken we een voedselveilige outdoor keuken, waarin we de lekkerste maaltijden zullen bereiden. Hiervoor moet er natuurlijk wel een vuurtje gemaakt worden. Ook dat doen we op een primitieve manier tijden de workshop vuur. De taken worden verdeeld, van bakkers tot vuur bewakers, grillmasters en dessert chefs.

Een perfecte activiteit voor teamuitjes tussen de 10 en 12 personen! Grotere groepen zijn mogelijk in overleg. Ook zijn er een aantal vaste data in het jaar voor losse inschrijvingen.

Wat gaan we doen?

Proef van het primitieve en de meest natuurlijke manier van koken tijden deze cursus Outdoor Cooking door Chef Toby Tredgett en Outdoor instructrice Gunbritt Genuït van De Outdoor School. Leer hoe de Mexicanen al sinds jaar en dag hun tortilla’s maken, hoe je een hele verse vis omtovert tot een 5-sterren maaltijd in het bos, om de maaltijd vervolgens af te sluiten met een Piña cake según los holandeses, uit de zelfgemaakte vuuroven.

Wat ga je leren?

R

Primitief vuur maken + koken op vuur

R

Bushcraften om een keuken te bouwen

R

Volledige vis bereiden in de outdoors

R

Verrassende vega gerechten bereiden

R

Een grill maken van wilgentakken

R

Onwijs lekker dessert maken op 't vuur

R

Wilde planten leren kennen + mee koken

Kosten cursus Primitief Vuur + Outdoor Cooking

€ 95,- per persoon

Dit is inclusief: alle maaltijden, alle workshops, locatie, instructeurs, receptenboekje, koffie en thee
Exclusief: wijn, bier, fris. Dit is wel bij te bestellen tijdens de cursus

Waar?

Op de Veluwe, in Hoenderloo. Je ontvangt in de bevestiging het exacte adres. Er is gratis parkeergelegenheid beschikbaar. Dit terrein is echt midden in het bos, er zijn geen douche- of toiletfaciliteiten beschikbaar, dus ook daarin bieden we de primitieve optie! Schep, lucifers en toiletpapier.

Agenda – aanmelden

Een aantal keer per jaar is deze cursus beschikbaar voor losse/individuele inschrijvingen. We werken met kleine groepen, zodat er aandacht voor iedereen is.

>  Zaterdag 6 april 2024 vol 
>  Zaterdag 3 augustus 
>  Zaterdag 7 september 

Maak een groepsboeking

Deze cursus is te boeken voor teamuitjes en (vrienden)groepen, tussen de 8 en 18 personen. Wil jij een datum overleggen of heb je andere vragen? Vraag een groepsboeking aan:

workshop vuur maken
cursus vuur maken
teamuitje
Outdoor Cooking Cursus utrecht
teamuitje

Inschrijven Outdoor Cooking cursus

Na betaling ontvang je verdere informatie over de locatie en de paklijst voor de cursus.  

Stuur mij 6x per jaar survival tips en aankomende cursussen toe.
Totaal: € -