Outdoor kids

Back to nature!

Alle outdoor kids cursussen zijn ook te boeken als survival verjaardagsfeestje!

Leer hoe je in de natuur je

Shelter bouwt

Wij laten zien hoe je de juiste knopen legt om zelf een hut te bouwen in het bos. Vervolgens gaan we natuurlijke haringen zoeken zodat de tent goed blijft staan en dan gaan we de shelter testen. Hopelijk is hij waterdicht!

Leer hoe je in de natuur je

Shelter bouwt

wij laten zien hoe je de juiste knopen legt om zelf een hut te bouwen in het bos. Vervolgens gaan we natuurlijke haringen zoeken zodat de tent goed blijft staan en dan gaan we de shelter testen. Hopelijk is hij waterdicht!

schoon en drinkbaar

water maakt

Water is super belangrijk in de wildernis. Door middel van een waterfilter kun je viezigheid filteren, daarna moet je het water wel altijd goed koken!
Mocht je dorst hebben dan komt dat goed uit! Of als je lekker thee wilt drinken zonder ziek te worden.
waterfilter maken

een dorstige

beer verward

Beren hebben ook vaak dorst maar vooral honger. Daarom is het handig je eten & drinken een stukje verderop in een boom te hangen. Wij gaan je leren hoe je dat precies moet doen.

en dan nog…

de speurtocht!

jij gaat met je team

de shatkist openen

…maar eerst zul je het slot moeten kraken. Dit kan met een code die je kan vinden door vragen te beantwoorden met je wat je weet over de natuur. Alleen die vragen.. die zijn verstopt. Kan jij ze vinden en optijd de schatkist open krijgen?
 …maar eerst zul je het slot moeten kraken. Dit kan met een code die je kan vinden door vragen te beantwoorden met je wat je weet over de natuur. Alleen die vragen.. die zijn verstopt. Kun jij ze vinden en op tijd de schatkist open krijgen?

Survival verjaardag partijtje?

Neem contact op!

speurtocht kinderen
survival kinderen

Outdoor cursussen

Ga mee op avontuur de natuur in tijdens een cursus of workshop van De Outdoor School.
Leer alles over outdoor cooking, EHBO in de wildernis, vuur maken, een hut bouwen in het bos of oriënteren met kaart en kompas.

haarlem pijl maken boogschieten

Outdoor Kids | Pijl maken & Boogschieten

Krijg les van een ambachtelijk boogmaker!
Leer pijlen maken uit natuurlijke materialen zoals onze voorouders dat ook deden en daarna natuurlijk… traditioneel boogschieten!

Zondag 8 januari 2023

Wilderness First Aid Field Training

Medische cursus

Weekend: 18 + 19 maart 2023
Nog 7 plaatsen beschikbaar

Stap in de Mexicaanse keuken van het jaar 1700
Samen een primitieve keuken bouwen en daarop een fantastische maaltijd bereiden. Een veelzijdig teamuitje in de natuur!

Zaterdag 8 april 2023
Nieuwegein, Utrecht

Outdoor Kids Haarlem

Jaarprogramma 2023 nu online!

Datum in overleg
Haarlem & Haarlemmermeer

outdoor teamuitje

Dutch Husky Experience

Groepsuitje (8 - 16 personen)
Op de prachtige Veluwe gaan we op avontuur met een roedel husky’s en maken we een fantastische lunch op het kampvuur. Ook zakelijk een bijzonder outdoor teamuitje!

Datum in overleg

orientatie cursus kaart en kompas

Kaart & Kompas - Oriëntatie cursus (uitgebreid)

Groepsuitje, datum in overleg