Zondag 4 september 2022 @ Haarlemmermeerse bos in Hoofddorp

Back to nature!

join de outdoor kids en leer hoe je:

in de natuur je

Shelter bouwt

Wij laten zien hoe je de juiste knopen legt om zelf een hut te bouwen in het bos. Vervolgens gaan we natuurlijke haringen zoeken zodat de tent goed blijft staan en dan gaan we de shelter testen. Hopelijk is hij waterdicht!

in de natuur je

Shelter bouwt

wij laten zien hoe je de juiste knopen legt om zelf een hut te bouwen in het bos. Vervolgens gaan we natuurlijke haringen zoeken zodat de tent goed blijft staan en dan gaan we de shelter testen. Hopelijk is hij waterdicht!

schoon en drinkbaar

water maakt

Water is super belangrijk in de wildernis. Door middel van een waterfilter kun je viezigheid filteren, daarna moet je het water wel altijd goed koken!
Mocht je dorst hebben dan komt dat goed uit! Of als je lekker thee wilt drinken zonder ziek te worden.
waterfilter maken

een dorstige

beer verward

Beren hebben ook vaak dorst maar vooral honger. Daarom is het handig je eten & drinken een stukje verderop in een boom te hangen. Wij gaan je leren hoe je dat precies moet doen.

en dan nog…

de speurtocht!

jij gaat met je team

de shatkist openen

…maar eerst zul je het slot moeten kraken. Dit kan met een code die je kan vinden door vragen te beantwoorden met je wat je weet over de natuur. Alleen die vragen.. die zijn verstopt. Kan jij ze vinden en optijd de schatkist open krijgen?

…maar eerst zul je het slot moeten kraken. Dit kan met een code die je kan vinden door vragen te beantwoorden met je wat je weet over de natuur. Alleen die vragen.. die zijn verstopt. Kun jij ze vinden en op tijd de schatkist open krijgen?

doe je mee?

schrijf je in!

Wie, waar, wanneer, hoeveel?

Allemaal goede vragen! Hieronder de praktische informatie, goed om hier jouw ouders even mee te laten lezen.

Wie

Deze cursus is bedoeld voor basisschool kinderen, tussen de 8 en 12 jaar.

Waar

De Outdoor Kids cursussen worden gegeven in het Haarlemmermeerse bos in Hoofddorp. We verzamelen op de Zorgmanege Stal Starro. Hier is namelijk ook een heel leuk café voor de papa’s en mama’s en kunnen ze direct de winkel met brocante spullen doorstruinen.

Wanneer

Zondag 4 september 2022. We verzamelen om 13:15 uur en zijn rond 16:45 uur klaar.

Hoeveel?

De hele middag kost € 33,- p.p.
De cursus is inclusief drinken, wat lekkers, alle materialen én een Outdoor Kids diploma!

En verder

Na betaling ontvang je de inpaklijst voor de cursus. Voordat de cursus start zullen wij jouw ouders vragen om ons aansprakelijkheidsformulier te ondertekenen (bekijk deze alvast hier), deze zullen wij uitgeprint meenemen. Ondanks dat we geen hoge risico activiteiten zullen ondernemen tijdens deze cursus, raden wij onze cursisten altijd aan om een reis- en/of aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Daarbij is een annuleringsverzekering aan te raden.

Inschrijven Outdoor Kids

Stuur mij 6x per jaar survival tips en aankomende cursussen toe.

Totaal: € -

Cursus agenda

Ga mee op avontuur de natuur in tijdens een cursus van De Outdoor School. Leer alles over EHBO in de wildernis, vuur maken, een hut bouwen in het bos of navigeren met kaart, kompas en een bak met kennis.

WFA cursus nederland

Weekend: 10 + 11 september

Oriëntatie & navigatie cursus (uitgebreid)

Zondag 26 juni