Het team van

De Outdoor School

Dat wij mensen zeggen: ‘We gaan de natuur in’, geeft aan hoe ver verwijderd we soms zijn van onze bron. Wij zijn als mens namelijk gewoon onderdeel van die natuur; we zíjn natuur. De Outdoor School is er voor iedereen die graag in de buitenlucht is en zichzelf wil ontwikkelen. We bieden cursussen, trainingen, reizen en workshops aan, gericht op zelfontwikkeling, survival en teambuilding. De gemeenschappelijke deler: leren in de buitenlucht. Stap even uit het comfortabele kant-en-klaar-leven en kom in contact met de natuur, jezelf en jouw kunnen. Ga nieuwe avonturen aan met meer kennis, verbinding, plezier én hands-on-skills.

De Outdoor School

Gunbritt Genuit

Instructrice o.a. Yoga, Oriëntatie, Outdoor Kids en Wilderness First Aid & Responder

Ervaring heeft Gunbritt geleerd dat op jezelf kunnen vertrouwen in de buitenlucht een must is voor de reislustige avonturiers. Ze heeft vele off-the-grid avonturen achter de rug, waarin ze o.a. van Malawi naar Namibië is gefietst, door de Himalayas is getrokken met haar backpack en in Canada, Nieuw-Zeeland en Australië heeft gewoond. Tijdens meerdaagse trekkings te voet kwam ze er achter dat je ook als backpacker écht op jezelf aangewezen bent wanneer je geen bereik hebt op je telefoon en er niet toevallig een ervaren EHBOer of arts in de buurt is. Gunbritt is opgeleid Wilderness First Responder en gelooft dat de simulaties én de extra survival skills tijdens de Wilderness First Aid en First Responder cursussen een must zijn voor outdoor enthousiasten en helemaal outdoor gidsen.

Siebe Sietsma

Siebe Sietsma

Instructeur Wilderness First Aid + First Responder

Een niet-reguliere activiteit vereist een niet-reguliere voorbereiding. Siebe Sietsma is 16 jaar lang actief geweest binnen de krijgsmacht en veiligheidsdiensten, waar hij is opgeleid tot first-responder en hulpverlener. Hij weet hoe het is om buiten de gebaande paden te lopen en te moeten handelen wanneer je volledig op jezelf bent aangewezen.

Na zijn tijd binnen de krijgsmacht heeft hij meerdere opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van veiligheid, zelfredzaamheid, medisch handelen, hoog-risico en extreem geweld. Deze avontuurlijke Fries heeft een deel van zijn jeugd in het tropische Brazilië doorgebracht. Later hebben reizen en missies hem naar de Schotse Hooglanden, Canada, Scandinavië, het Midden-Oosten en Zuid-West Azië gebracht.

Zijn passie voor het avontuurlijke stroomt door tijdens het geven van de Wilderness First Aid EHBO cursus. Hij geniet van de verhalen van deelnemers, hun ervaringen, vooral wanneer blijkt dat de training een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan hun plannen, missie of werkzaamheden.

Sixcheck
Siebe Sietsma

Chef Toby Tredgett

Instructeur Outdoor Cooking

Deze professionele chef is vaak buiten te vinden, midden in de natuur, kamperend in de winter of rondlopend met doedelzak… of met pijl en boog… of niet te herkennen wanneer hij als ridder verkleed gaat. Veelzijdig, humoristisch en een fantastische verhalen verteller. Bij Toby leer je echte bushcraft skills bovenop het bereiden van een fantastische maaltijd tijdens de cursus Outdoor Cooking.

Annemieke de Boswachter

Annemieke de Boswachter

Instructrice Ouder & Kind Survival en Outdoor Kids

Doordeweeks boswachter in de Kennemerduinen, in het weekend instructrice bij ons. Annemieke dipt graag hartje winter in een ijskoud meer, heeft haar diploma bomen omhakken in de pocket en kan je een hele hoop vertellen over vogels en wilde eetbare planten! Tijdens het Ouder & Kind Survival weekend neemt ze ook vaak haar vleermuizen spotter mee.

Cursus vuur maken

Jeroen Frèrejean

Instructeur Zelfredzaamheid in de natuur en Oriëntatie

Jeroen is nogal een droogkloot, nét iets te eerlijk altijd en irritant goed in alles wat hij doet. Vervelend eigenlijk. Niet tegen hem zeggen (hij zit toch nooit achter een computer, zit liever in het bos), maar stiekem zijn we heel blij met deze outdoor pro tijdens de survival & oriëntatie cursussen van De Outdoor School. Hij maakt mensen altijd binnen 2 minuten aan het lachen met zijn droge grappen en daarbij is Jeroen een wandelende encyclopedie op het gebied van knopen leggen, heeft binnen 10 minuten een wildernis keuken met brandend vuur gaande en is een rete goede instructeur. Cursisten willen hun nieuwe skill rondom oriëntatie/kompas lezen altijd meteen gaan toepassen en ik heb al vaak gehoord dat ze na het doen van de cursus hun eerst meerdaagse hike in de wildernis gaan plannen. Yes! Adventure!

Tessa van Eekeren

Tessa van Eekeren

Instructrice Outdoor Kids

Tessa werkt al jaren met plezier als jeugdtrainer op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren in het basis en middelbaar onderwijs. Te denken aan het ontwikkelen van de weerbaarheid en sociale vaardigheden maar ook het omgaan met faalangst en boosheid. Daarnaast is zij liefhebber van natuur- en buitenactiviteiten en gaat graag op reis met het camperbusje. Om die twee te mogen combineren en kinderen bewuster te maken van hun omgeving buiten de schoolbanken is zij betrokken bij het Outdoor Kids programma. Lekker naar buiten en tegelijkertijd een kind ook iets mogen leren over het buitenleven, de natuur om hen heen en het aanleren van outdoorvaardigheden zijn twee passies die samenkomen.