Het team van

De Outdoor School

Dat wij mensen zeggen: ‘We gaan de natuur in’, geeft aan hoe ver verwijderd we soms zijn van onze bron. Wij zijn als mens namelijk gewoon onderdeel van die natuur; we zíjn natuur. De Outdoor School is er voor iedereen die graag in de buitenlucht is en zichzelf wil ontwikkelen. We bieden cursussen, trainingen, reizen en workshops aan, gericht op zelfontwikkeling, survival en teambuilding. De gemeenschappelijke deler: leren in de buitenlucht. Stap even uit het comfortabele kant-en-klaar-leven en kom in contact met de natuur, jezelf en jouw kunnen. Ga nieuwe avonturen aan met
meer kennis, verbinding, plezier én hands-on-skills.

Gunbritt Genuit

Instructrice De Outdoor School

Ervaring heeft Gunbritt geleerd dat op jezelf kunnen vertrouwen in de buitenlucht een must is voor de reislustige avonturiers. Ze heeft vele off-the-grid avonturen achter de rug, waarin ze o.a. van Malawi naar Namibië is gefietst, door de Himalayas is getrokken met haar backpack en in Canada, Nieuw-Zeeland en Australië heeft gewoond. Tijdens meerdaagse trekkings te voet kwam ze er achter dat je ook als backpacker écht op jezelf aangewezen bent wanneer je geen bereik hebt op je telefoon en er niemand anders in de buurt is. Door praktisch te oefenen met de survival elementen tijdens de Wilderness First Aid cursus, gelooft ze hét verschil te maken met wel of niet zelfverzekerd kunnen handelen in geval van een (medisch) noodgeval in de outdoors.

De Outdoor School
Cursus vuur maken

Jeroen Frèrejean

Instructeur Zelfredzaamheid in de natuur

Jeroen is nogal een droogkloot, nét iets te eerlijk altijd en irritant goed in alles wat hij doet. Vervelend eigenlijk. Niet tegen hem zeggen (hij zit toch nooit achter een computer, zit liever in het bos), maar stiekem zijn we heel blij met deze outdoor pro aan tijdens de survival & oriëntatie cursussen van De Outdoor School. Hij maakt mensen altijd binnen 2 minuten aan het lachen met zijn droge grappen en daarbij is Jeroen een wandelende encyclopedie op het gebied van knopen leggen, heeft binnen 10 minuten een wildernis keuken met brandend vuur gaande en is een rete goede instructeur. Cursisten willen hun nieuwe skill rondom oriëntatie/kompas lezen altijd meteen gaan toepassen en ik heb al vaak gehoord dat ze na het doen van de cursus hun eerst meerdaagse hike in de wildernis gaan plannen. Yes! Adventure!

Sixcheck

Siebe Sietsma

Instruceur Wilderness First Aid – Field Training

Een niet-reguliere activiteit vereist een niet-reguliere voorbereiding.
Siebe Sietsma is 16 jaar lang actief geweest binnen de krijgsmacht en veiligheidsdiensten, waar hij is opgeleid tot first-responder en hulpverlener. Hij weet hoe het is om buiten de gebaande paden te lopen en te moeten handelen wanneer je volledig op jezelf bent aangewezen.

Na zijn tijd binnen de krijgsmacht heeft hij meerdere opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van veiligheid, zelfredzaamheid, medisch handelen, hoog-risico en extreem geweld. Deze avontuurlijke Fries heeft een deel van zijn jeugd in het tropische Brazilië doorgebracht. Later hebben reizen en missies hem naar de Schotse Hooglanden, Canada, Scandinavië, het Midden-Oosten en Zuid-West Azië gebracht.

Zijn passie voor het avontuurlijke stroomt door tijdens het geven van de Wilderness First Aid EHBO cursus. Hij geniet van de verhalen van deelnemers, hun ervaringen, vooral wanneer blijkt dat de training een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan hun plannen, missie of werkzaamheden.

Siebe Sietsma