24 tot 27 juli 2023

Survival workshops
in Frankrijk

4 dagen outdoor, bushcraft & survival skills leren
op de prachtige Ecolonie, voor jongeren*
*er is ook een ouder-en-kind dag!

De Ecolonie in Frankrijk

Ecolonie ligt in het hart van west Europa in de Franse Vogezen. Al sinds 1989 bestaat Ecolonie als woon-werkgemeenschap (ecovillage). Of je nu samen naar ze toe gaat of alleen, al of niet met kinderen, het is een heerlijke plek om je thuis te voelen tussen gelijkgezinde medemensen van alle leeftijden. Een prima uitgangspunt om hier nieuwe vrienden te maken of oude te ontmoeten én een vakantie te vieren zoals die bedoeld is te zijn: rustgevend, creatief, actief… Voedzame ingrediënten om geïnspireerd en opgeladen verder te gaan.

Lees meer op ecolonie.eu

Survival Cursus voor jongeren (13 t/m 17 jaar)

Leer échte outdoor skills tijdens jouw vakantie op Ecolonie

Droom jij van een avontuur door de wildernis, waar je een eigen hut moet bouwen en een kampvuur maakt om warm te blijven en de beesten af te schrikken? Leer nu deze en meer survival skills tijdens jullie vakantie op Ecolonie, zodat je later zelfstandig op avontuur kunt gaan

Vuur maken, hut bouwen
en je weg weten te vinden in de wildernis
Tijdens deze cursus leer je de basics van de belangrijkste survival onderdelen. We gaan aan de slag met kompas lezen, hutten bouwen in het bos, knopen leren en koken op een zelfgemaakt vuur. Vuur dat we zonder aansteker of lucifers aankrijgen uiteraard. Je leert de natuur in jouw voordeel te gebruiken en op een veilige manier met een survival mes om te gaan.

De 3e cursusdag wordt je klaargestoomd voor de ‘4 elementen oriëntatietocht’, daarin ga je samen met jouw team (Team Vuur, Team Water, Team Lucht of Team Aarde) het terrein van Ecolonie af om de checkpoints in het bos op te sporen en de juiste antwoorden te vinden op de survivalvragen. Weet jouw team de code te kraken en de scheepskist te openen?

Wat ga je doen?

De workshops worden gegeven op maandag, dinsdag, woensdagmiddag en donderdag.
Deze cursus is inclusief:

  • 3 dagen à 4 uur
  • 1 middag/avond/nacht met maaltijd
  • brooddeeg voor bij het kampvuur
  • materialen nodig voor de verschillende onderdelen zijn aanwezig

Deze skills ga je leren:

R

Vuur maken

R

Waterfilter maken

R

Kompas lezen

R

Koken op bushcraft keuken

R

Backpackreis voorbereiding

Wat kost deze cursus?

€ 55,- per dagcursus

Op alle reserveringen zijn de boekings- en annuleringsvoorwaarden van de Ecolonie van toepassing. De vermelde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verblijfskosten (tenzij anders aangegeven). De vermelde prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

   Datum

> Dinsdag 2 t/m vrijdag 5 augustus 2022

kano scandinavie