Leer échte outdoor skills in de Haarlemmermeerse natuur tijdens de cursussen van de

Survival Teens

In samenwerking met de Hoofddorpse Heimanshof

De Survival Teens workshops en curssusen worden gegeven op locatie van De Heimanshof in Hoofddorp, een grote tuin waar er meer dan 800 wilde planten te vinden zijn, een giga boomhut en er van alles te leren valt over wilde planten, geneeskrachtige kruiden en de natuur in- en buiten De Haarlemmermeer.

De leukste survival workshop voor jongeren in de haarlemmermeer

Durf jij het aan?

Droom jij van een avontuur door de wildernis, waar je een eigen hut moet bouwen en een kampvuur maakt om warm te blijven en de beesten af te schrikken? Leer nu de survival basics gewoon in de Haarlemmermeer, zodat je later goed voorbereid op avontuur kunt gaan!

Kom zelf of met een vriend of vriendin naar één van de Survival Teens workshops op De Heimanshof in Hoofddorp. Ontmoet andere survival tieners en maak samen je eigen hut in het bos, leer vuur maken met takken en bak je eigen brood boven het kampvuur! 

bushcraft kinderen

Wat ga je leren?

Om je voor te bereiden op avonturen in de wilde natuur, gaan we in één dag een heleboel leren overleven in de wildernis. Bijvoorbeeld hoe je vuur moet maken in het wild of een eigen onderkomen bouwt, zodat je droog in het bos kunt overnachten. Het verschilt per datum wat we gaan doen, we maken er wel altijd een avontuur van!

Verder leer je hoe je je moet voorbereiden als je de natuur in gaat en maken we er een leuke dag van met o.a. een kampvuur avondmaal en veel spelletjes.

 

Mogelijke survival onderdelen:

R

Vuur maken in het bos

R

Hut bouwen in het wild

R

Eetbare wilde planten zoeken

R

Broodbakken op het kampvuur

R

Kaartlezen

R

Hoe belangrijk een goede voorbereiding is

R

De kracht van samenwerken

Club of teamuitje?

Naast de losse inschrijvingen voor particulieren, kan deze Survival Teens Workshop ook op aanvraag worden gegeven. Om bijvoorbeeld een groep jongeren van een club, naschoolse opvang, sport, kerk of school samen een leuk uitje te geven.
Bel of mail ons voor meer informatie.

Wat kost de cursus?

Deze workshop is speciaal gemaakt voor jongeren vanaf 10 jaar en duurt van 15:30 tot 19:30 uur. Locatie: De Heimanshof in Hoofddorp

€ 35,-

Inclusief

  • Avondeten op het kampvuur
  • Alle materialen
  • Marsmallows!
  • Drinken

Exclusief

  • Materialen inpaklijst (o.a. extra droge kleding).

Wanneer is deze cursus?

Er staat momenteel geen cursussen op de agenda, we zijn wel beschikbaar voor groepen! Neem contact op om een datum en de opties af te spreken.
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en krijg maximaal 1x per maand een update met de aankomende cursussen en survival tips.

Zoek je een kinder- of jeugd cursus voor een groep? Bijvoorbeeld voor een school of vereniging? Neem hieronder contact op om de opties en locaties te bespreken.

Survival teens
wij zijn natuur
Survival cursus jeugd
natuur kinderen

De Outdoor School is er voor iedereen die graag in de buitenlucht is en zichzelf wil ontwikkelen. We bieden cursussen, trainingen, reizen en workshops aan, gericht op zelfontwikkeling, survival en teambuilding.

De gemeenschappelijke deler: leren in de buitenlucht.

Ga je mee naar buiten?

Cursus agenda

Ga mee op avontuur de natuur in tijdens een cursus van De Outdoor School. Leer alles over EHBO in de wildernis, vuur maken, een hut bouwen in het bos of navigeren met kaart, kompas en een bak met kennis. 

survival cursus

Zelfredzaamheid in de natuur

Leer oriënteren met kaart en kompas en met je eigen handen onderdak en vuur maken. Deze basic survival workshop is inclusief kampvuur lunch.

Zaterdag 5 februari 2022
Epe, Veluwe

survival cursus

Oriëntatie & navigatie cursus (uitgebreid)

Tijdens deze advanced navigatie cursus leer je alles over oriënteren. Leer 'Azimut schieten', afstanden inschatten, jouw locatie bepalen op de kaart en coördinaten intekenen.

Zaterdag 11 december 2021
Duinen vlakbij Haarlem

survival cursus jongeren

Ouder & kind Survival Weekend

Een te gek weekend samen!
Maak vuur en bouw een hut in het bos. Leer een waterfilter maken en sluit af met De Outdoor School survival tocht met behulp van kaart en kompas.

23 + 24 april 2022
Epe, Veluwe

WFA cursus nederland

Wilderness First Aid Field Training (EHBO)

Gecertificeerde 2-daagse EHBO cursus ter voorbereiding op een volgend avontuur of missie. Met extra veel praktijkoefeningen.

Weekend: 9 + 10 april 2022 
Ommen, Overijssel

Survival Teens Hoofddorp