Leer échte outdoor skills in de Haarlemmermeerse natuur tijdens de cursussen van de

Survival Teens

In samenwerking met de Hoofddorpse Heimanshof

De Survival Teens workshops en curssusen worden gegeven op locatie van De Heimanshof in Hoofddorp, een grote tuin waar er meer dan 800 wilde planten te vinden zijn, een giga boomhut en er van alles te leren valt over wilde planten, geneeskrachtige kruiden en de natuur in- en buiten De Haarlemmermeer.

De leukste survival workshop voor jongeren in de haarlemmermeer

Durf jij het aan?

Droom jij van een avontuur door de wildernis, waar je een eigen hut moet bouwen en een kampvuur maakt om warm te blijven en de beesten af te schrikken? Leer nu de survival basics gewoon in de Haarlemmermeer, zodat je later goed voorbereid op avontuur kunt gaan!

Kom zelf of met een vriend of vriendin naar één van de Survival Teens workshops op De Heimanshof in Hoofddorp. Ontmoet andere survival tieners en maak samen je eigen hut in het bos, leer vuur maken met takken en bak je eigen brood boven het kampvuur! 

bushcraft kinderen

Wat ga je leren?

Om je voor te bereiden op avonturen in de wilde natuur, gaan we in één dag een heleboel leren overleven in de wildernis. Bijvoorbeeld hoe je vuur moet maken in het wild of een eigen onderkomen bouwt, zodat je droog in het bos kunt overnachten. Het verschilt per datum wat we gaan doen, we maken er wel altijd een avontuur van!

Verder leer je hoe je je moet voorbereiden als je de natuur in gaat en maken we er een leuke dag van met o.a. een kampvuur avondmaal en veel spelletjes.

 

Mogelijke survival onderdelen:

R

Vuur maken in het bos

R

Hut bouwen in het wild

R

Eetbare wilde planten zoeken

R

Broodbakken op het kampvuur

R

Kaartlezen

R

Hoe belangrijk een goede voorbereiding is

R

De kracht van samenwerken

Club of teamuitje?

Naast de losse inschrijvingen voor particulieren, kan deze Survival Teens Workshop ook op aanvraag worden gegeven. Om bijvoorbeeld een groep jongeren van een club, naschoolse opvang, sport, kerk of school samen een leuk uitje te geven.
Bel of mail ons voor meer informatie.

Wat kost de cursus?

Deze workshop is speciaal gemaakt voor jongeren vanaf 10 jaar en duurt van 15:30 tot 19:30 uur. Locatie: De Heimanshof in Hoofddorp

€ 35,-

Inclusief

  • Avondeten op het kampvuur
  • Alle materialen
  • Marsmallows!
  • Drinken

Exclusief

  • Materialen inpaklijst (o.a. extra droge kleding).

Wanneer is deze cursus?

Er staat momenteel geen cursussen op de agenda, we zijn wel beschikbaar voor groepen! Neem contact op om een datum en de opties af te spreken.
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en krijg maximaal 1x per maand een update met de aankomende cursussen en survival tips.

Zoek je een kinder- of jeugd cursus voor een groep? Bijvoorbeeld voor een school of vereniging? Neem hieronder contact op om de opties en locaties te bespreken.

Survival teens
wij zijn natuur
Survival cursus jeugd
natuur kinderen

De Outdoor School is er voor iedereen die graag in de buitenlucht is en zichzelf wil ontwikkelen. We bieden cursussen, trainingen, reizen en workshops aan, gericht op zelfontwikkeling, survival en teambuilding.

De gemeenschappelijke deler: leren in de buitenlucht.

Ga je mee naar buiten?

Cursussen & groepsuitjes

Ga mee op avontuur de natuur in tijdens een cursus of workshop van De Outdoor School.
Leer alles over outdoor cooking, EHBO in de wildernis, vuur maken, een hut bouwen in het bos of oriënteren met kaart en kompas. 

Wilderness First Aid

Wilderness First Aid Field Training (EHBO)

Gecertificeerde 2-daagse EHBO cursus ter voorbereiding op een volgend avontuur of missie. Met extra veel praktijkoefeningen.

Weekend: 21 + 22 november
Nog 4 plaatsen beschikbaar

Ommen, Overijssel

Wilderness First Aid

Outdoor Cooking

Groepsuitje (8 - 12 personen)
Samen een primitieve keuken bouwen en daarop een fantastische maaltijd bereiden. Een veelzijdig teamuitje in de natuur!

Datum in overleg
Nieuwegein, Utrecht

orientatie cursus kaart en kompas

Kaart & Kompas - Oriëntatie cursus (uitgebreid)

Tijdens deze advanced navigatie cursus leer je alles over oriënteren. Leer 'Azimut schieten', afstanden inschatten, jouw locatie bepalen op de kaart en coördinaten intekenen.

Zondag 6 november
Nog 5 plaatsen beschikbaar
Amsterdamse waterleiding duinen

survival cursus

Zelfredzaamheid in de natuur

Leer oriënteren met kaart en kompas en met je eigen handen onderdak en vuur maken. Deze basic survival workshop is inclusief kampvuur lunch.

Zaterdag 5 november
Vol
Epe, Veluwe

speurtocht

Outdoor Kids Haarlem

Survivalfeestje
Ga je mee op avontuur?
Kinderen van 8 - 12 jaar kunnen hun Outdoor Diploma verdienen door zelf o.a. een waterfilter te maken, een hut te bouwen en voedsel veilig weg te hangen tegen de beren!

Datum in overleg
Haarlem & Haarlemmermeer

outdoor teamuitje

Dutch Husky Experience

Groepsuitje (8 - 16 personen)
Op de prachtige Veluwe gaan we op avontuur met een roedel husky’s en maken we een fantastische lunch op het kampvuur. Ook zakelijk een bijzonder outdoor teamuitje!

Datum in overleg
Epe, Veluwe

Survival Teens Hoofddorp