Outdoor Tips

 

weegbree

Eetbare wilde planten

Weegbree

 

Deze topper kom je echt óveral tegen. Het weegbreeblad is een mineralenbommetje. Het zit vol met Zwavel, IJzer, Fosfor, Calcium, Zink, Natrium en Silicium. Ideaal om de weerstand even een boost te geven, zet bijvoorbeeld een kop thee met een aantal (afgespoelde) bladeren. Laat de thee 5 minuten trekken en klaar is jouw verse gezonde kop gratis thee.

Grootmoeders kruidengeneeskunde boek zegt: “De weegbree is een weldaad in het voorjaar bij een algemeen gebrek aan verse groenten. Elke dag enkele blaadjes in de sla. Gekneusde weegbreebladeren worden op verse wonden gelegd en doen dan wonderen, ook op bij- of wespensteken.” (let op: leg nooit bladeren of een kruidenkompres direct op een open wond). “Kiespijn kan vaak met succes verholpen worden door op de wortel van de weegbree te kauwen – en dan natuurlijk naar de tandarts!”

Ga je mee naar buiten?

Cursus agenda

Ga mee op avontuur de natuur in tijdens een cursus van De Outdoor School. Leer alles over EHBO in de wildernis, vuur maken, een hut bouwen in het bos of navigeren met kaart, kompas en een bak met kennis. 

survival cursus

Zelfredzaamheid in de natuur

Leer oriënteren met kaart en kompas en met je eigen handen onderdak en vuur maken. Deze basic survival workshop is inclusief kampvuur lunch.

Zaterdag 25 juni 2022
Epe, Veluwe

survival cursus

Oriëntatie & navigatie cursus (uitgebreid)

Tijdens deze advanced navigatie cursus leer je alles over oriënteren. Leer ‘Azimut schieten’, afstanden inschatten, jouw locatie bepalen op de kaart en coördinaten intekenen.

Zondag 24 april 2022
Duinen vlakbij Haarlem

WFA cursus nederland

Wilderness First Aid Field Training (EHBO)

Gecertificeerde 2-daagse EHBO cursus ter voorbereiding op een volgend avontuur of missie. Met extra veel praktijkoefeningen.

Weekend: 9 + 10 april 2022 
Ommen, Overijssel