Outdoor Tips

 

weegbree

Eetbare wilde planten

Weegbree

 

Deze topper kom je echt óveral tegen. Het weegbreeblad is een mineralenbommetje. Het zit vol met Zwavel, IJzer, Fosfor, Calcium, Zink, Natrium en Silicium. Ideaal om de weerstand even een boost te geven, zet bijvoorbeeld een kop thee met een aantal (afgespoelde) bladeren. Laat de thee 5 minuten trekken en klaar is jouw verse gezonde kop gratis thee.

Grootmoeders kruidengeneeskunde boek zegt: “De weegbree is een weldaad in het voorjaar bij een algemeen gebrek aan verse groenten. Elke dag enkele blaadjes in de sla. Gekneusde weegbreebladeren worden op verse wonden gelegd en doen dan wonderen, ook op bij- of wespensteken.” (let op: leg nooit bladeren of een kruidenkompres direct op een open wond). “Kiespijn kan vaak met succes verholpen worden door op de wortel van de weegbree te kauwen – en dan natuurlijk naar de tandarts!”

Outdoor kennis opdoen in een prachtige omgeving

Outdoor Cursussen

Ga mee op avontuur de natuur in tijdens een cursus of workshop van De Outdoor School.
Leer alles over outdoor cooking, EHBO in de wildernis, vuur maken, een hut bouwen in het bos of oriënteren met kaart en kompas. 

Wilderness First Aid

Wilderness First Aid Field Training

Medische cursus
Gecertificeerde 2-daagse EHBO cursus ter voorbereiding op een volgend avontuur of missie. Met extra veel praktijkoefeningen.

Weekend: 18 + 19 maart 2023
Nog 7 plaatsen beschikbaar

Ommen, Overijssel

speurtocht

Outdoor Kids Haarlem

Jaarprogramma 2023 nu online!
Kinderen van 8 - 12 jaar kunnen hun Outdoor Kids paspoort vullen door het leren van verschillende skills. Van hutten bouwen in het bos, tot boogschieten en zelf pijlen maken.

Meerdere data in 2023
Haarlem & Haarlemmermeer

Wilderness First Aid

Outdoor Cooking

Around the world - Mexico
Samen een primitieve keuken bouwen, wilde kruiden leren kennen en een fantastische maaltijd op open vuur bereiden.

Zaterdag 8 april 2023
Nieuwegein, Utrecht

ouder en kind survival cursus

Ouder & Kind survival

Samen op avontuur
Zelf hutten bouwen, vuur maken en onder de sterren slapen. Tijdens dit veelzijdige weekend ga je als ouder ook weer buiten spelen en tegelijkertijd er een paar nieuwe outdoor skills bijleren.

27 + 28 mei 2023
Veluwe