Yoga in de buitenlucht

Verbinding, ontspanning, plezier & flexibiliteit in het Haarlemmermeerse bos

verbinding met de natuur

Yoga buiten, in ieder seizoen

Outdoor yoga in het Haarlemmermeerse bos in Hoofddorp. Gun jezelf de ontspanning en verbinding, waarin je tegelijkertijd kracht en flexibiliteit opbouwt. Dit doen we in de buitenlucht, voor ieder niveau.

Wanneer
Elke vrijdagochtend van 10:00 tot 11:00 uur. Ook in de winter, alleen bij echt slecht weer gaat de les niet door.

Waar
Het Haarlemmermeerse bos in Hoofddorp, we verzamelen op de parkeerplaats aan de noordzijde (waar voorheen het restaurant La Floria zat).

1 losse yogales                            € 7,50
5-rittenkaart                                € 35,-

yoga bos hoofddorp

Yogales voor groepen en bedrijven

Bouw een wekelijks moment in voor jouw collega’s of werknemers (en jezelf!) om op te laden, vitaal te blijven en het team een extraatje te geven. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

yoga hoofddorp vrijdag
buiten yoga bos
buiten yoga hoofddorp
outdoor yoga hoofddorp
yoga hoofddorp
zonnegroet yoga

Meld je aan voor een yogales of boek yoga voor bij jou op kantoor

Appje sturen mag ook!

Wil je aansluiten bij de yogalessen op vrijdagochtend in het Haarlemmermeerse bos? Je bent helemaal welkom! Stuur een appje of bel naar Gunbritt en we zetten je op de lijst. Je kunt ook het formulier hiernaast invullen. Betaling gaat cash of via een tikkie.

Bel of app: 06-87726009

Hey Namasté!

Gunbritt Genuit, geboren en getogen Hoofddorper, is Hatha yoga docent van De Outdoor School: “Als tegenhanger van het buitenspelen is yoga voor mij een fijne manier om juist naar binnen te keren.”

Yoga is voor mij een hele mooie manier om een aantal keer per week even stil te staan en de balans (in mezelf) te vinden.

“De afgelopen 5 jaar heb ik in 4 verschillende landen gewoond (Canada, Nieuw-Zeeland, Australië en nu weer Nederland) en o.a. door Afrika en Nepal gereisd. Ik heb onwijs mooie plekken op onze aarde mogen zien. Het reizen heeft me de magie van het simpelweg ‘buiten zijn’ geleerd, maar ook dat écht geluk van binnen zit. Yoga is altijd de ‘yin’ geweest van mijn vrij ‘yang’ levensstijl; het altijd maar rondhoppen (ik noem het ‘Life hopping’) en jarenlang geen vaste thuisbasis hebben. Best wel bijzonder om dan nu les te mogen geven op 5 minuten fietsen van mijn vroegere thuis.

Een ander soort avontuur
Na al het reizen was het tijd voor een nieuw avontuur! Ik ben 3 jaar geleden De Outdoor School gestart; trainingen en workshops waarbij je even uit het comfortabele Nederlandse kant-en-klaar leven stapt, om meer in contact te komen met de natuur, jouw kunnen en jezelf. Yoga is mijn inziens hiervoor zo’n mooie manier om die verbinding met het echte leven, het hier en nu en vooral jezelf te maken.

Mijn yoga achtergrond
Zelf ben ik 8 jaar geleden gestart met Vinyasa/Flow yoga en verder gestroomd naar Ashtanga. Eigenlijk ben ik fan van elke vorm van yoga! Hatha heeft alleen wel een speciaal plekje in mijn hart gekregen. Na jaren lang als grafisch vormgever achter een computer te hebben gewerkt, had ik een flinke pijn in mijn onderrug over gehouden. Door de vele krachtopbouwende ‘asanas’ (yoga houdingen) en backbends is mijn rug sterker geworden en loop ik weer pijn vrij door het leven.”

Outdoor kennis opdoen in een prachtige omgeving

Outdoor Cursussen

Ga mee op avontuur de natuur in tijdens een cursus of workshop van De Outdoor School.
Leer alles over outdoor cooking, EHBO in de wildernis, vuur maken, een hut bouwen in het bos of oriënteren met kaart en kompas.

Wilderness First Aid Field Training

Medische cursus

Weekend: 18 + 19 maart 2023
Nog 7 plaatsen beschikbaar

Outdoor Kids Haarlem

Jaarprogramma 2023 nu online!
Kinderen van 8 - 12 jaar kunnen hun Outdoor Kids paspoort vullen door het leren van verschillende skills. Van hutten bouwen in het bos, tot boogschieten en zelf pijlen maken.

Meerdere data in 2023
Haarlem & Haarlemmermeer

Around the world - Mexico
Samen een primitieve keuken bouwen, wilde kruiden leren kennen en een fantastische maaltijd op open vuur bereiden.

Zaterdag 8 april 2023
Nieuwegein, Utrecht

ouder en kind survival cursus

Ouder & Kind survival

Samen op avontuur
Zelf hutten bouwen, vuur maken en onder de sterren slapen. Tijdens dit veelzijdige weekend ga je als ouder ook weer buiten spelen en tegelijkertijd er een paar nieuwe outdoor skills bijleren.

27 + 28 mei 2023
Veluwe