Verbinding, ontspanning & flexibiliteit

Coming soon!
We wachten de lockdown nog even af.

Wat is Hatha yoga

De oudste vorm
van yoga

Hatha Yoga is een yogavorm die men al meer dan 2500 jaar beoefent. Het is de basis waaruit de andere yoga stijlen zijn gegroeid. De yoga houdingen of ‘asana’s’ die je tijdens een Hatha Yoga les doet worden telkens een tijdje aangehouden. Hierdoor leer je je lichaam in de oefeningen te observeren. Ondanks de spanning in je spieren ga je op zoek naar ontspanning. Je leert je lichaam te controleren en bouwt zowel kracht als soepelheid op.

Yogales

Start 2021 met een wekelijkse sessie yoga. Gun jezelf de ontspanning en verbinding, waarin je tegelijkertijd kracht en flexibiliteit opbouwt.

1 losse yogales                            € 12,50
5-rittenkaart                                € 55,-
Intro actie – 3 yogalessen voor € 25,-

Yogales voor groepen en bedrijven

Groepen tot 6 personen € 65,00
incl. gebruik yogamatten, bij jullie thuis of op kantoor

Groepen tot 20 personen € 100,00
Bij jullie op kantoor, excl. yogamatten

Gunbritt Genuit yoga
zonnegroet yoga

Hey Namasté!

Gunbritt Genuit, geboren en getogen Hoofddorper, is Hatha yoga docent van De Outdoor School: “Als tegenhanger van het buitenspelen is yoga voor mij een fijne manier om juist naar binnen te keren.”

Yoga is voor mij een hele mooie manier om een aantal keer per week even stil te staan en de balans (in mezelf) te vinden.

“De afgelopen 5 jaar heb ik in 4 verschillende landen gewoond (Canada, Nieuw-Zeeland, Australië en nu weer Nederland) en o.a. door Afrika en Nepal gereisd. Ik heb onwijs mooie plekken op onze aarde mogen zien. Het reizen heeft me de magie van het simpelweg ‘buiten zijn’ geleerd, maar ook dat écht geluk van binnen zit. Yoga is altijd de ‘yin’ geweest van mijn vrij ‘yang’ levensstijl; het altijd maar rondhoppen (ik noem het ‘Life hopping’) en jarenlang geen vaste thuisbasis hebben. Best wel bijzonder om dan nu les te mogen geven op 5 minuten fietsen van mijn vroegere thuis.

Een ander soort avontuur
Na al het reizen was het tijd voor een nieuw avontuur! Ik ben dit jaar De Outdoor School gestart; trainingen en workshops waarbij je even uit het comfortabele Nederlandse kant-en-klaar leven stapt, om meer in contact te komen met de natuur, jouw kunnen en jezelf. Yoga is mijn inziens hiervoor zo’n mooie manier om die verbinding met het echte leven, het hier en nu en vooral jezelf te maken.

Wanneer de lente aanbreekt en de corona maatregelen het weer toelaten zal er ook buiten yogales gegeven worden.

Mijn yoga achtergrond
Zelf ben ik zo’n 6 jaar geleden gestart met Vinyasa/Flow yoga en verder gestroomd naar Ashtanga. Eigenlijk ben ik fan van elke vorm van yoga! Hatha heeft alleen wel een speciaal plekje in mijn hart gekregen. Na jaren lang als grafisch vormgever achter een computer te hebben gewerkt, had ik een flinke pijn in mijn onderrug over gehouden. Door de vele krachtopbouwende ‘asanas’ (yoga houdingen) en backbends is mijn rug sterker geworden en loop ik weer pijn vrij door het leven.”

ski avontuur
Survival Cursus